Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov, veda ziyaretleri kapsamında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı ziyaret ederek "Hocalı Anıtını artık size emanet ediyoruz" dedi.

2010-2017 yılları arasında görev yapan Baghirov, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret etti. Başkan Ak, nezaket ziyaretinden ötürü Baghirov’a teşekkür ederek, köklü devlet geleneğine sahip iki ülkenin her zaman dost olacağını hatırlattı. Sumgayit Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını da belirten Ak, "Tecrübelerimizi paylaşıyor, güzel çalışmalar yapıyoruz. Düzenlediğimiz Uluslararası Ramazan Etkinliklerimizde de mutlaka Azerbaycan gecesi oluyor, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiriyoruz" dedi.

"Güçlü Cumhurbaşkanı güçlü yönetim mesajı"

Baghirov ise Hocalı Soykırımı Anıtını Türkiye’de ilk yapan Keçiören Belediyesinin kendileri için ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, "O anıtı artık size emanet ediyoruz. Ben de Türkiye’ye geldikçe mutlaka ziyaret edeceğim. Çok güzel çalışmalar yaptık birlikte, iş birliğiniz, desteğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Baghirov, "Sayın Cumhurbaşkanlarımız nezdinde iki ülke ilişkileri çok güçlü bir zeminde devam ediyor. Güçlü Cumhurbaşkanlığı ve güçlü yönetim ile 2019’da Türkiye’nin çok daha güzel günleri olacak" temennisinde bulundu.

İki ülke arasındaki iş birliğinin daha da artmasını arzuladıklarını ifade eden Ak, "İnşallah ticari ilişkilerimiz Türk Cumhuriyetleriyle daha da güçlenir, daha da gelişir. Test sürüşleri devam eden ve Kasım’da açılacak Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı da iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirecek, bizleri daha da yakınlaştıracak. Çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" derken, Baghirov da Atatürk’ün ’Türk milleti çalışkandır’ sözünü hatırlattı.

Yaptığı çalışmalar ve iki ülke arasındaki dostluğa katkılarından ötürü Baghirov’a teşekkür plaketi veren Başkan Ak, "Din, dil, kültür, ülkü ve iş birliğimiz olan Azerbaycan’ın yeri bizde çok ayrı. Görev süreniz boyunca birlikte çok güzel işler yaptık, önemli programlar düzenledik, sizler de bizi yalnız bırakmayarak programlarımıza katıldınız. Çok teşekkür ediyoruz, Keçiören’e her zaman bekleriz" diyerek yeni görevinde de başarılar diledi.