Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) 2017 yılı Başkanlar Kurulu toplantısı Azerbaycan’ın Bakü şehrinde yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ve tüm oda başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

AESOB 2017 yılı Başkanlar Kurulu toplantısı Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenlendi. Toplantıda, AESOB’un faaliyetleri, esnafın sorunlarına ilişkin veriler, alınan kararlar ve yapılan etkinliler hakkında bilgiler verilirken, Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 7 Nisan 2016 tarihinde göreve geldiği günden bu yana planlı ve verimli çalışarak, birlik içerisinde bugünlere geldiklerini söyledi. Dere, “Geçen süreç boyunca sizlerle yaptığımız istişareler sonrasında yaptığımız faaliyetleri, hizmetleri başta siz oda başkanlarımız olmak üzere esnafımız ve kamuoyuyla paylaştık. Kurumsal süreklilik ilkesi içerisinde vizyonumuzu geliştirdik ve yeni hedefler koyduk. AESOB olarak Antalya ekonomisine ve kentsel yaşamın şekillenmesine katkı sağlamaya çalıştık. Bu çalışmalar sayesinde AESOB’un kent dinamiğinde ne kadar etkili olduğunu gördük” dedi. Esnaf ve sanatkârların sorunlarının çözümü noktasında kurulan iletişimlerin önemine vurgu yaparak AESOB’un esnaftan aldığı güç ile gelecekte Antalya’ya ve ülkeye değer katacağını belirtti.

AESOB’a bağlı 75 oda başkanı Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın yanı sıra 2003 yılında vefat eden Azerbaycan’ın 3.Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in mezarını ve Türk Şehitliğini ziyaret ederek karanfil bıraktı. Daha sonra Başkanvekilleri Mehmet Ali Alkan ve Süleyman Şahin ve bazı oda başkanları ile beraber Bakü Büyükelçisi Ercan Özoral’ı ziyaret eden AESOB heyeti, Özoral’a dostluk, kardeşlik ve yol arkadaşlığını simgeleyen Ahi Evran heykeli takdim etti.