İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mithatpaşa Parkı önündeki trafiğin yer altına alınmasıyla 71 bin 500 metrekarelik alana kurulacak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı için yapım ihalesi gerçekleştirildi. İhalede 7 firma teklif sundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde düzenleyeceği 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı için çıktığı yapım ihalesinde teklifler alındı. İhale Komisyonunun yaptığı değerlendirmelere göre, 7 istekli firmanın verdiği teklifler ve belgeler tek tek okundu. İhale Komisyonu değerlendirmesinin ardından önümüzdeki günlerde meydan yapımını üstlenecek firma belli olacak.

Kent içinde nefes alınabilecek bir yer

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı, alt geçidin üzerinde kentlilerin kesintisiz olarak denize ulaşabileceği, dinlenme ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı farklı tasarım ve peyzajıyla dikkat çekecek. Yoğun yapılaşmanın ve trafiğin bulunduğu alan, İzmir Deniz projesi kapsamında yapılan düzenlemeyle İzmirlilerin denizle bütünleşeceği, kent içinde nefes alacağı bir alana dönüştürülecek. Alt geçidin üstünde 71 bin 500 metrekarelik alanda oluşturulacak yeni kent meydanı, İzmirlileri 1200 metrekarelik sahil şeridi ile buluşturacak. Ayrıca yeni düzenleme sayesinde, Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek. Meydanda, sanatçı Günnur Özsoy’un anıt heykel çalışması da yer alacak. Anıt, birlik ve beraberliği, İzmirlilerin demokrasiye inancını anlatacak.

Meydandan tramvay da geçecek

Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Hamidiye Cami önünde kentlilerin kesintisiz olarak denize ulaşacağı yeni meydan projesinde çocuk oyun alanı, sahne olarak kullanılabilecek gösteri alanı, su oyun alanı, dinlenme alanları, bisiklet ve yaya yolları, özel tasarlanmış kentsel donatılar, otomatik tuvaletler ve etkinlik alanları yer alacak. Meydandan tramvay da geçecek. İmar planı sürecinin tamamlanmasının ardından planlanan ikinci etapta ise deniz ulaşımını güçlendirmek amacıyla kıyıda vapur iskelesi ve tekne yanaşma yeri de yapılacak.