Özgür ALTUNCU - Özkan ARSLAN - Güven USTA / İstanbul, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Kültür veTurizm Bakanlığı tarafından her yıl verilen Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri takdim törenine katıldı. Topkapı Sarayı içindeki Zülüflü Baltacılar Koğuşu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Davutoğlu, "Siyaset eğer manevi ölçüsünü, insan sevgisini ve muhabbetini kaybeder, sanatla bağını koparır, kültür dünyasıyla irtibatını keserse, işte o andan itibaren o siyasete derinlik kazandırmak imkansız hale gelir" dedi.

"SANATA HÜRMET, HADDİNİ BİLMEYİ ÖĞRETİR"

Siyasetin ancak bir sanat boyutuyla estetik değer kazanabileceğini söyleyen Başbakan, "Siyasetçi ancak sanat ehline hürmet ile haddini bilmeyi öğrenir" diye konuştu.

"EN BÜYÜK HOCAM İSTANBUL"

"Mekanlar hocadır" diyen Davutoğlu, "Benim en büyük hocam İstanbul'dur. İstanbul'un her köşesinde aldığımız ders bize hikmet yolculuğu oldu. Köprülü Kütüphanesi'ne gidişimiz. Divan Yolu üzerinde yaptığımız tarih sohbetleri, değişik külliyelerdeki karşılıklı sohbetlerimiz vardı" dedi.

"GOOGLE'A GİRMEK GİBİ DEĞİLDİ..."

Bilgiye ulaşmak için gençlik yıllarında çırpındıklarını söyleyen Başbakan, bu arayışlarını, "Sahici bir çırpınış vardı, Google'a girmek gibi değildi" şeklinde ifade etti.

Salonda bulunanlar Davutoğlu'nun konuşmasını zaman zaman alkışladı.

Töreni takip eden isimler arasında yer alan Topkapı Sarayı'nın eski Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın arka sıralarda oturması dikkat çekti.

ÖDÜLLERİ BAŞBAKAN VERDİ

Türk kültür ve hizmet alanında ülkeyi başarıyla temsil eden isimlere verilen ödüllerin bu yılki sahipleri, Gönül Ülkü Özcan, Celal Yılmaz, Beşir Ayvazoğlu ve Kubbealtı Akademisi Kültür Sanat Vakfı oldu. Ödül sahipleri, ödüllerini Başbakan Davutoğlu'nun elinden aldı.

Rahatsızlığından dolayı ödül törenine katılamayan Gönül Ülkü Özcan'ın ödülü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik aldı. Kubbealtı Akademisi Kültür Sanat Vakfı'nın ödülü de İbrahim Yüksel'e verildi.

KUTSAL EMANETLER'İ ZİYARET

Kültür Bakanı Yalçın Topçu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'le birlikte ödül törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Topkapı Sarayı Müzesi'ni de ziyaret etti. Başbakan, Kutsal Emanetler'in bulunduğu bölümü ziyaretinin ardından, ziyarete kapalı olan Topkapı Sarayı'nın bahçesinde yürüdü.

KADIN SUBAY SELAMLAYARAK UĞURLADI

Topkapı Sarayı bahçesindeki atlı askerler dikkat çekerken, aralarında bir kadın subayın da bulunduğu atlı askerler Başbakan'ı selamlayarak uğurladı.

Sultanahmet Meydanı'nda halkı selamlaması beklenen Başbakan, programının yoğunluğu nedeniyle eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Bahçelievler'de özel bir hastaneyi ziyaret etti. Bir yakınına geçmiş olsun ziyaretine gittiği öğrenilen Başbakan, ardından Eyüp Sultan Camii'ne geçti.