İlk törenin ardından Özcan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu saat 11.30 sıralarında Şakirin Camii'ne getirildi. Cami avlusunda taziyeleri Özcan'ın oğlu Kılıç Işılay, kızı Fulya Özcan, torunu Tarık Ündüz kabul etti.



TİYATROCU DOSTLARI
Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları adına konuşan Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, büyük bir sanatçıyı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Efiloğlu, "Yıllardır biz bu aile ile sevindik üzüldük, tiyatroyu tanıdık. Muhteşem bir aileydiler. Biz şehir tiyatroları olarak bir aile büyüğümüzü kaybettik. Türkiye, bir aile büyüğünü ve sanatçısını kaybetti" dedi.

KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ
Törene, ailesinin yanı sıra yakınları, sanatçı dostları, dizi ve sinema filmlerinde birlikte rol aldığı oyuncular ile sevenleri katıldı. Camiye başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim çelenk gönderdi.
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan usta sanatçının oğlu Kılıç Işılay, annesinin 17 yaşındayken başladığı Türk tiyatrosuna 60 yıl çok büyük hizmetler verdiğini belirtti. Işılay, "Kendisi hakiki bir Atatürk kızıdır. Bazen zor şartlarda da olsa tiyatroya hizmeti hiç aksatmamıştır. Onun hayatını bir kitap gibi görüyorum. Hepimiz onu çok özleyeceğiz" dedi.



GÜLSE BİRSEL: "BİZE, HEM HOCA OLDU HEM DE USTA OLDU"
Bir dönem ekranların sevilen dizilerinden Avrupa Yakası’nın senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel ise törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok üzgün olduğunu belirtti.



Gönül Ülkü Özcan ile birlikte çalışmanın onurunu yaşadığını kaydeden Birsel, "Benim komediye ve bu işlere ilk heves etmemin sebebi Gazenfer Özcan ve Gönül Ülkü çiftidir. Ailecek çok küçük yaşlardan itibaren onların tiyatrosunu gittiğimiz için heveslendim. Yıllar sonra da hem Gazenfer Bey ile hem de Gönül Hanım ile çalışma fırsatı bulmak benim için büyük bir onur oldu. İkisi hem hoca oldu hem usta oldu hem de mesleki olarak bize çok şey kattılar. İkisine de çok minnettarım. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun. Çok özleyeceğiz"

"O KADAR AŞIKLARDI Kİ ŞİMDİ KAVUŞTULAR"
Kızı Fulya Özcan ise çok üzgün olduğunu dile getirdi. Son dönemde hasta olduğunu belirten Özcan, "Ani bir hızla hastalandı. Uyurken vefat etti. Hiç acı çekmedi. Ayrıca babamla birlikte o kadar birbirlerine aşıklardı ki şimdi kavuştular diye bir tesellim var. Tek üzüntüm ise hiç büyüğümüz kalmadı" diye konuştu.
Törene katılan tiyatro sanatçısı ve sinema oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu da Gönül Ülkü Özcan ve Gazanfer Özcan'ın Türk tiyatrosunda birer marka olduğunu ifade ederek, "Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Özcan orada birbirlerine kavuştular. Büyük aşk orada devam edecek" diye konuştu.

ERHAN YAZICIOĞLU'NDAN SİTEM
Cenaze törenine katılımın az olmasına sitem eden Yazıcıoğlu, "Bugün burada bir avuç insanla Türkiye'nin en büyük değerlerinden birini uğurluyoruz. Bu işin acı tarafı. Tabiki ülkemizin acıları var; burada bulunmak zaman açısından belki çok zor ancak sanata ve sanatçıya cenazelerde değer verilmemesini, seyircimizin bu konuda duyarlı olmasını beklerdim. Ne yazık ki seyircimizden de Gönül Ülkü'yü uğurlamaya gelen pek kimse yok" ifadelerini kullandı.

SÜHA UYGUR: "AİLEMİZİN PARÇASIYDI, BABA DOSTUYDU"
"Türk tiyatrosunun başı sağolsun" diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur da, "Gönül Ülkü Türk tiyatrosunun altınisimlerinden birisidir. Asla unutulmayacak isimler arasına girmiştir. Çok üzgünüm. Çocukluğumdan beri tanıdığım ailemizin bir parçası, baba dostuydu. Acımız çok büyük. Allah ailesine, sevenlerine sabırlar versin" ifadelerini kullandı.
 

 
GAZANFER ÖZCAN'IN YANINA DEFNEDİLDİ
Cuma namazının kılınmasına müteakip alınan helalliğin ardından Gönül Ülkü Özcan için cenaze namazı kılındı. Gönül Ülkü Özcan, 17 Şubat 2009 yılında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden eşi Gazanfer Özcan'ın Karacaahmet'teki mezarının yanına defnedildi.