Adıyaman’da, akşam saatlerinde kaldıkları binadan çıkarak markete gitmek isteyen genç kız, sokak köpeklerinin saldırısına uğraması sonucu yaralandı.

  Edinilen bilgiye göre, Esentepe Mahallesi Narlı Kuyu Sitelerinde bulunan bir binada oturan Funda Karadağ, akşam saatlerinde markete gitmek istedi. Oturdukları binadan çıktıktan sonra bina önünde bulunan sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan Karadağ’ın yardımına yakınları koştu. Yakınları tarafından kurtarılan Karadağ, omzundan, ellerinden, kollarından, ayaklarından ve sırt ile karnından köpek ısırıkları sonucu yaralandı. Yaralı genç kız, yakınları tarafından otomobille adıyaman eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan genç kız, daha sonra hastaneden taburcu edildi. Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamadığını korkudan dışarıya çıkamadığını söyleyen Funda Karadağ, “Dün akşam markete gitmek üzere binadan çıktım. Binanın önüne geldiğimde sokak köpeklerinin saldırısına uğradım. 3 sokak köpeği beni binanın önünden yan tarafına kadar kovaladı. Daha sonra yere düştüm ve beni ısırmaya başladılar. Yetkiliklerden sokak köpeklerine yönelik çalışmaların yapılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Anne Aysel Karadağ ise, “O an yaşadığım korkuyu anlatmam mümkün değil. Kızımı kanlar içerisinde görünce şoka girip bayılmışım. Kendime geldiğimde kızımın bir çok yerinden ısırıldığını gördüm. Allah kimseye böyle olay vermesin. Bizler bu sokak köpeklerinin toplanmasını ve herkesin daha güvenilir yaşamlarını sürmelerini istiyoruz” dedi.

 Yaklaşık 1 yıl öncede arkadaşlarıyla spor yaptıkları esnada aynı yerde köpeklerin saldırısına uğradıklarını söyleyen Funda Karadağ’ın kız kardeşi İrem Karadağ, “Bizler korkumuzdan akşamları binadan çıkamıyoruz. Sadece biz değil bu çevrede oturan herkes aynı durumda. Geçen yıl arkadaşlarla Sabah saatlerinde spor yaparken yine aynı köpekler bizlere saldırdı ve saldırıda köpekler arkadaşımızın paçalarından tutmuştu. O zaman çok şükür kimseye bir şey olmadı. Hiç kimse bu çevrede güvende değil. Bizler o köpeklerin toplanmasını istiyoruz ama varsa bu köpeklerin sahiplerinin de cezalandırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak.Milliyet