İddianamedeki değerlendirmeye göre 'Sarallar ve Şahinler finansal konularda sürekli karşı karşıya geldiler' ve yine savcının değerlendirmesine göre iki grup 'sürekli birbirlerinin korumasındaki şirketlerin ortak ve yöneticilerini kendi saflarına çekmeye' çalıştı.

Gökdelende kavga

İddianamedeki bu duruma örnek olarak da 2016'da ekonomik sorunlar yaşayan, Türkiye'nin en ünlü züccaciye şirketlerinden biri için iki grubun karşı karşıya gelmesi gösterildi. İddianamede anlatıldığına göre 18 Kasım 2016'da Şahin grubundan HASAN Akdeniz firmayı almak için görüşme yapmaya gitti. Saral grubu da aynı konu için geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre iki grupta da silah vardı. İki grup arasında Süzer Plaza'nın 23. katında kavga çıktı. Özel Harekat polislerinin de müdahale ettiği olay sonrasında taraflar emniyete götürüldü.

'800 milyon cirosu var'

İddianamedeki telefon kayıtlarına göre görüşme öncesinde Hasan Akdeniz, Sedat Şahin'i arayarak konuyla ilgili bilgi verdi. Akdeniz 'Bu ... ile ilgili de abi,  ben inşallah çıktığımda size bilgi vereceğim, geleceğim yanınıza toplantı bittikten sonra...  Bu markayı biliyor musunuz bilmiyorum abi,  ... markası var. Yani Türkiye'nin en büyük perakendede abi, bu tencere tabak hani... ama tencere tabak olarak bakmayın abi, 800 milyon cirosu olan bir firma, battılar. Öyle inşallah bir anlaşma durumumuz var. Ortağı şu anda içeride odada oturuyor' diye bilgi verdi. Şahin de 'Tamam, kolay gelsin' diye cevap verdi. İddianameye göre görüşmeler başlamadan önce gruplar arasında kavga çıkınca toplantı karakolda bitti ve herhangi bir anlaşma sağlanamadı.

Kaynak: MUSA KESLER / Milliyet.com.tr