Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi Başkan ve yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Dernek Başkanları, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler nedeniyle Başkan Çelik’e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e günün ilk ziyaretini Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan yaptı. Başkan Mustafa Çelik’in kapısının ve gönlünün her zaman açık olduğunu belirten Üçkan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı ziyarette 15 Temmuz etkinliklerini gündeme getirdi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yapılan kutlama ve demokrasi nöbeti için Büyükşehir Belediyesi’nin büyük gayret gösterdiğini belirten Üçkan, “Büyükşehir Belediyemizin ve başkanımızın katkıları için çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bir yıl önce olduğu gibi vatana, bayrağa, ezana haince bakanların planlarının nasıl bozulacağının gösterildiği etkinliklere önemli bir katkı verdi. Vatan, millet, bayrak söz konusu olunca milletimiz canını vermeye her zaman hazır. FETÖ terör örgütüyle PKK’nın nasıl işbirliği yaptığını son bir yılda gördük ve yaşadık. Ülke yöneticilerimiz ve yerel yöneticilerimiz böyle durumlarda bilgi ve birikimlerini topluma yansıttıkları zaman yüce Türk Milletinin gücünü dünyaya gösteriyoruz. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her zaman yanınızda olduğunu bilmenizi istiyoruz. Yüreğinizi ve emeğinizi esirgemediğiniz için teşekkür ediyoruz. Kayseri her zaman olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’ye örnek olur. Şehit aileleri ve gazilerimizin duası ve desteğiyle yanınızdayız” dedi.

“Tarih yazıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 15 Temmuz etkinlikleriyle Kayseri’nin bir kez daha ses getirdiğini ifade eden Başkan Çelik, “Biz bunları yaparken Allah rızası için yapıyoruz. Olmazsa olmaz, boynumuzun borcu bir vazife olarak görüyoruz. Hamdolsun hemşehrilerimiz de bu olayı sahiplendiler ve Türkiye’de ses getirecek bir manzara oluştu. Şu an bir tarih yazıyoruz. İlerleyen yıllarda bugünkü tarih şöyle okunacak; ‘2000’li yılların başlarında Türkiye kendine geldi ve gücünü fark etti. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde artık senaryo yazan bir ülke oldu. Son yüzyılın en büyük gelişmesini yakaladı. Ama bu durum şer güçleri rahatsız etti ve suni birçok örgüt kurdular. PKK, DEAŞ, FETÖ gibi örgütlerle 100 yıldan sonra uyanan Türkiye’yi bitirmek için çalıştılar. Ama bu hesaba karşı bir taraftan da Rabbimizin hesabı vardı ve başaramadılar. Ezana, bayrağa, vatana karşı yapılan saldırıyı bu millet başındaki dirayetli lideriyle önledi.’ Tarih kitapları bugünleri böyle yazacak. Şu anda tarih yazıyoruz. Yüzyılın ihanetine karşı yüzyılın zaferi bu. Bu noktada bize düşen görev olduysa da bu görevi eksiksiz yerine getirmeye çalıştık” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Osman Balcı ve yönetim kurulu üyeleri de ziyaret etti. 15 Temmuz’un yıldönümünde yapılan etkinliklerin önemini vurgulayan Balcı, “Gazilerim adına Türkiye genelindeki etkinlikler için Sayın Cumhurbaşkanım ve Kayseri’de yapılanlar için size çok teşekkür ediyorum. Çok önemli bir faaliyet yaptınız. O kadar insanı meydanda ağırladınız. Her ne faaliyet yapılırsa yapılsın gaziler olarak cumhurbaşkanımızın emrindeyiz ve her zaman orada olacağız. 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de asıl teşekkürü halkımızın hak ettiğini belirtti. 15 Temmuz’un yıl dönümünde aynı ruhla bir araya gelindiğini vurgulayan Başkan Çelik, “O ruhu yaşatan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.