Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Etiyopya Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh’i kabulünde, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı koymaya hazır olduklarını söyledi. Başkan Sözlü, Etiyopya’nın Adama kenti ile Adana’nın kardeş şehir olması yönündeki teklifin de ilk mecliste görüşülerek, gerekenin yapılacağını aktardı.
Etiyopya Türkiye Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh ile Etiyopya Adana Fahri Konsolosu Yusuf Can Dağtekin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.
Bölge iş adamlarının Etiyopya’da yatırım yapmasını sağlamak için geldiklerini belirten Workneh, “Adana’da iş adamlarıyla çok güzel sohbetlerimiz ve görüşmelerimiz oldu. Adana, Mersin, Tarsus ziyaretimizde amacımız, Türk iş adamlarının ülkemize yatırım yapması için, Etiyopya’daki fırsatları anlatmaktır. Etiyopya şu anda ekonomik olarak hızla ilerleme kaydetmektedir. Tarıma dayalı bir ekonomimiz var. Türkiye’den 300 proje şu anda ülkemizde mevcut ve bunların 96’sı başlamış durumda. 3 milyar dolarlık bir sermayeyi kapsıyor. Sizin ve Adana’dan iş adamlarının ülkemize gelip ziyaret etmesini, yatırım olanaklarını yerinde görmesini çok isteriz. Her iki ülke açısından iyi sonuçlar verebilir böyle bir ziyaret. Afrika’nın merkezinde, sakin bir ülke Etiyopya. Etiyopya’da Adama şehri var. Adana’ya bir çok açıdan çok benzeyen bir şehir ve kardeş şehirler olmasını istiyoruz” dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Etiyopya’yı dost ve kardeş bir ülke olarak gördüklerini ifade ederek,
“Etiyopya’yla ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz. İnşallah bölge iş adamlarıyla bir gün Etiyopya’da bulunuruz. Kardeş şehir teklifini kabul edip uygulamak, iki ülkenin yakınlaşması açısından somut bir adım anlamına gelir. Sayın Büyükelçimizin bu talebi başımızın tacı. Bu ay ki meclis toplantımızda hemen Adama ile Adana’nın kardeş şehir olması yönünde karar alacağız” diye konuştu.