Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 gün önce merkezi gaz sisteminin oranlarının düşmesi üzerine tedbir amaçlı başka hastanelere sevk edilen hastalardan 3’ünün ölümünün yaşanan gaz sorunuyla ilgisinin olmadığını bildirdi.

Vali Demirtaş, yaptığı açıklamada, 25 Ağustos 2017 Cuma günü öğleden sonra Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anestezi altındaki 6 hastanın oksijen saturasyonlarında düşme görülmesi ve gaz sisteminde farklı bir koku duyulması üzerine ameliyatların derhal sonlandırıldığını ve hastaların yoğun bakıma alındığını, oksijen sisteminde aynı kokunun hissedilmesi üzerine tüm hastalar için merkezi oksijen sistemi kapatılarak hastanede oksijen ihtiyacı olan toplam 25 hastanın diğer hastanelere sevklerinin yapıldığını hatırlattı.

6 kişinin yoğun bakımdan servise çıkartıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Vali Demirtaş, başka hastanelere sevk edilen hastalardan 3 kişinin hayatını kaybetmesinin yaşanan gaz sorunuyla ilgili olmadığını vurguladı. Demirtaş, "Konuyla ilgili sorumluların üzerine gidiyoruz, soruşturmalar incelemeler sürüyor. Bu olayın peşini bırakmayacağız, hesabı soruluyor" dedi.