Muhammet BAYRAM / ANKARA,() - ANKARA'da kurbanlık bir boğa zincirini kırarak kaçtı, boğayı yakalamaya çalışan 4 kişi yaralandı. Uzun süren kovalamaca sonucu boğa yakalandı.

Olay bu sabah saatlerinde Öveçler Mahallesi'nde meydana geldi. Kurbanlık boğa zincirini kırarak sahibinin elinden kaçtı. Ana caddeye çıkan boğayı sahipleri uzun süre kovaladı. Arabalara ve insanlara saldıran boğayı sakinleştirmek için vatandaşlar devreye girerken sürücüler de zor anlar yaşadı.

Saatlerce süren kovalamacanın ardından boğa Lizbon Caddesi'ne çıktı ve burada da etrafa saldırarak kaçmaya devam etti. Kurbanlığın peşinden sahipleri koşarken öte yandan boğayı yakalamak için hazırlık yapan belediye ekipleri de boğanın saldırısından ucuz kurtuldu. Hazırlıklarını tamamlayan ekipler caddeyi bir yukarı bir aşağı koşarak boğaya sakinleştirici iğne yaptı. Defalarca iğne vurulan boğa kaçmaya devam edince belediye ekipleri arabalarıyla da sıkıştırarak hayvanı etkisiz hale getirmeye çalıştı. Yaklaşık 4 saat süren kovalamacanın ardından vurulan iğneler sonucu sersemleşen boğa vatandaşlar tarafından yakalandı. İple bağlanarak tekrar kaçması engellenen boğa kesim yerine götürüldü.

Boğanın yakalanmasının ardından kurban sahibi Aykut Acar, kurbanlığın önce zinciri sonra bariyeri kırıp kaçtığını söyledi. Acar, polis ekiplerine haber verdiklerini ancak boğanın gelen polis ekiplerine de saldırdığını belirtti. 4 saat mücadele ettiklerini aktaran kurban sahibi; ''Belediyeyi aradık Allah razı olun geldiler. 4 saat mücadele ettik. Onlar da haklı, bir dünya hayvan kaçıyor. Karslı olarak utanıyorum. Bizim memleket besicilikle beslenir. Ama yapacak bir şey yok. Sağlık olsun. Etini kıyma yapıp, herkese dağıtacağım'' dedi

FOTOĞRAFLI