Karadeniz’in il ve ilçelerinden birçok dernek başkanı ve bölge halkının gösterdiği yoğun ilgi ile adeta bir dostluk buluşmasına dönüşen geceye, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak vatandaşlarla birlikte halay çekti. Beyoğlu Belediyesi’nin ilçedeki yerel derneklerle birlikte bu yıl onuncusunu gerçekleştirdiği Geleneksel Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali, Hasköy Sahilde düzenlenen Karadeniz Gecesi ile muhteşem bir final yaptı. Karadeniz’in il ve ilçelerinden birçok dernek başkanı ve bölge halkının gösterdiği yoğun ilgi ile adeta bir dostluk buluşmasına dönüşen geceye; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, Alucra Belediye Başkanı Asım Kaymakçı ve Alucra Kaymakamı Ferhat Vardar da katılarak vatandaşların coşkusuna ortak oldu.

DEMİRCAN, VATANDAŞLARLA BİRLİKTE HALAY ÇEKTİ
Giresun, Gümüşhane, Rize ve Kastamonu’dan il ve ilçe dernekleri alanda açtıkları stantlarla yöresel mutfaklarından kıyafetlerine, birbirinden güzel türkülerinden oyunlarına kadar tüm yöresel zenginliklerini İstanbulluların beğenisine sundu. Alanda kurulmuş stantları tek tek gezerek yerel lezzetlerin tadına bakan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Avukat Harun Muş daha sonra vatandaşlarla birlikte halay çektiler.



“KARADENİZ HATTI BURAYA DÖŞENDİ”
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, festivale gösterilen ilgiden duyduğu memnu niyeti dile getirerek, “Karadeniz hattı buraya döşendi. Bütün ekip buradayız. Burada ramazan boyunca etkinliklerimiz olacak. Bütün vatandaşlarımız davetlidir. Her akşam bir dernek de ekibiyle gelerek burayı şenlendirebilir” dedi.
Alucra Kaymakamı Ferhat Vardar da, güzel bir etkinlik olduğunu söyleyerek, “Bu programın geçen senelerde yapıldığını ve önümüzdeki senelerde de yapılacağını biliyorum. Bu noktada Beyoğlu belediye başkanımızın katkıları çok fazladır. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Gece de AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.

COŞKU BİR BİRİNDEN GÜZEL TÜRKÜLERLE ZİRVEYE ÇIKTI
Beyoğluluların yanı sıra İstanbul’un birçok ilçesinden vatandaşların akın ettiği Karadeniz Gecesinde, ünlü türkücü Mustafa Küçük ile Erol Şahin, Sevil Katran, Yaşar Minir ve Kastamonulu Seyfi seslendirdikleri bir birinden güzel türkülerle muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Görele Folklor ekibi de gece de sergilediği sahne performansıyla katılımcıların büyük beğenisini topladı.



FESTİVAL, KARADENİZ GECESİ İLE SON BULDU
Beyoğlu’nda bulunan, farklı il ve ilçelerden köy derneklerinin katılımıyla gerçekleşen ve farklı yörelerin kıyafet, yemek, kültür, sanat ve yaşam biçimlerini tanıtma fırsatı buldukları 10. Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali, birer gün arayla düzenlenen Akdeniz Gecesi, Anadolu Gecesi ve Karadeniz Gecesi ile tamamlandı.