Bingöl’de ‘Okullarda Uyuşturucu İle Mücadele ve Güvenlik Tedbirleri’ toplantısı yapıldı.

Bingöl de uyuşturucu ile mücadele kapsamında ‘Okullarda Uyuşturucu İle Mücadele Ve Güvenlik Tedbirleri’ toplantısı yapıldı. Bingöl Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Cevat Gün, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, muhtarlar ve kurum amirleri katıldı.

Ailelerin çocuklarına hassasiyetle yaklaşması gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Cevat Gün “İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa koordine ettiği okul güvenliklerinde bu yıl, ülke genelinde 762 okula kamera entegre sistemi kurulacak. Tabi bunu zamanla biz kendi imkanlarımızla kentteki bütün okullarımıza uygulamayı düşünüyoruz. Yine ülke genelinde valilikler bünyesinde bin okula bu sistem yapılacak. Bingöl’de ise valilik olarak belirlediğimiz 16 okula bu sistemi yapacağız. Ama kent merkezindeki tüm okullara bu sistemi pey der pey yapacağız” dedi.

Uyuşturucu kullanımının 16 yaşına kadar düştüğünü aktaran emniyet yetkilileri, "Uyuşturucunun ekildiği bir alanda, uyuşturucu yaşı düşük. Dedesi, babası, kardeşleri bu işi yapıyor ve çocukları da ailenin bu işlerle uğraştığını gördüğü için ister istemez bulaşıyor"diyerek mücadelenin sürdüğü aktarıldı.