Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılıyla ilgili yapılan açıklamada, eğitimdeki olumsuzluklardan bahsedildi.
Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Yürütme Kurulu Eş Başkanı Ayşegül Yücataş yaptığı açıklamada, 2015-2016 eğitim öğretim yılı, eğitimin ve eğitim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunlarının gölgesinde, ülkenin bir bölümünde öğrencilerin ve öğretmenlerin can güvenliğinin bile sağlanamadığı bir ortamda açıldığını savundu. İktidarı eleştiren Yücetaş açıklamasında, son yıllarda özellikle ilkokulda devlet okullarının sayısının belirgin bir şekilde azaldığını, sürekli kamu kaynakları ile desteklenen çeşitli muafiyet ve istisnalar ile açılması teşvik edilen özel ilkokul ve ortaokul sayılarındaki artışın hız kazandığını söyledi.
Yücetaş, “Gerek ülkenin içinde bulunduğu durum, gerekse bundan doğrudan etkilenen eğitim sisteminin karşı karşıya olduğu çok sayıda sorunun varlığına rağmen, yeni eğitim öğretim yılının hepimiz için yaşanan sorunların çözüldüğü, öğrenci ve öğretmenlerimizin can güvenliğinin sağlandığı ve hiç kimsenin eğitim hakkından yoksun bırakılmadığı bir ortamda gerçekleşmesini diliyoruz” dedi.