Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Kurupelit Kampüsü’nde yapıldı. Mezunlar arasında Şarkıcı Ceylan’ın kızı Melodi Bozkurt da vardı.
Mezuniyet törenine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Prof. Dr. Şenol Eren, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Şarkıcı Ceylan’ın da aralarında bulunduğu öğrenci aileleri katıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat, İşletme ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümlerinden 2014-2015 öğretim yılında 250 öğrenci mezun oldu.
Mezuniyet töreninde konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, “Türk milletinin bireyleri olarak sizler sadece bu coğrafyadan mesul değilsiniz, bizim sadece kendimiz için değil, özellikle çevredeki insanlar ve dünya içinde çok çalışmamız, çok bilgilenmemiz ve çok öğrenmemiz gerekiyor. Bundan siz de mesulsünüz, biz de mesulüz. Yani Türk milletine dünyanın ihtiyacı var. Dolayısıyla sizlere de sadece Türk milletinin değil, dünyanın da ihtiyacı var. Bu bilinçle hareket etmenizi öneririm” dedi.
Törenin açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, “Fakülte programlarının temel amacı ulusal ve küresel düzeyde ihtiyaç duyulan alanında uzman, yabancı dil bilen, araştıran sorgulayan, yeni düşüncelere ve kendini geliştirmeye açık, eleştirel düşünme becerisine sahip mezunlar yetiştirmektir. Fakültemiz bulunduğu bölgenin en güçlü eğitim kurumudur. Sevgili öğrenciler, ülkemizin önemli bir üniversitesinden ve fakültesinden mezun oluyorsunuz. Bilimsel ve mesleki bilgilerinizin yanı sıra, insan ilişkilerinde var olmasını istediğimiz, sevgi, saygı, hoşgörü ve sabır hepinizin yoldaşı olsun” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ilk üçe giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Prof. Dr. Şenol Eren, Prof. Dr. Süleyman Kaplan ve Prof. Dr. Bünyamin Şahin plaketlerini verdi. Ardından 3 ayrı bölümüm ilk üçe giren öğrencileri de öğretim üyelerinden başarı plaketlerini aldılar.
ŞARKICI CEYLAN KIZINA BAŞARI BELGESİNİ VERDİ
Mezunlar arasında Şarkıcı Ceylan’ın kızı Melodi Bozkurt da vardı. İktisat bölümünü derece ile bitiren Melodi Bozkurt, başarı belgesini annesi Ceylan’ın elinden aldı. Törende kısa bir konuşma yapan Ceylan, göz aşlarını tutamadı. “Kızım ile çok gurur duyuyorum. Allah herkese nasip etsin, bu duygu ifade edilemez” dedi.
Daha sonra tüm öğrenciler öğretim üyelerinden teker teker başarı belgelerini aldılar ve mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladılar.