ROYAL Halı Türkiye Kupası’nda final karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker'i yenerek kupayı kazanan Anadolu Efes’in başantrenörü Dusan Ivkovic, mutlu olduklarını belirterek, genç bir takımın şampiyonluğa erişmesinin çok önemli olduğunu söyledi.
Fenerbahçe Ülker'i 70-60 yenerek Royal Halı Türkiye Kupası’nın sahibi olmanın mutluluan Anadolu Efes’in baş antrenörü Dusan Ivkovic, kazandıkları için mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kupa mücadelesinin NBA takviminden bile yoğun olduğunu savunan Ivkovic, şöyle dedi:
"Türkiye’nin en iyi 8 takımının yer aldığı bir turnuvaydı. Bu kadar genç bir takımın şampiyonluğa ulaşması bizim için çok önemli. Bu bizim ilerleyen günlerimiz için de bir motivasyon kaynağı olacak. 4 günde 3 maç oynadığımız bir turnuvaydı. Kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirimki çeyrek ve yarı final maçlarını genç bir takım olduğumuz için oynamak bizim için sorun olmadı. Ama kupayı kazanmak tecrübe açısından bizim için büyük önem taşıyor. Maç maç değerlendirdiğimizde iyi oynadık. Galatasaray Liv Hospital ve Darüşşafaka Doğuş maçlarında iyiydik ama finalde en iyi oyunumuzu oynadık. Maç kalitesi olarak zor karşılaşmaydı. Çok tecrübeli bir antrenör ve takımla karşılaştık. Kötü başladığımız maçı bu genç oyuncularla dengeye getirmek bizim için büyük önem taşıyor. 13 günde 6 maç oynadık ki bu bizim için zor bir mücadeleydi. NBA takviminden bile yoğundu. Kariyerimde Şubat ve Mart ayındaki kupalardan sonra oyuncular duygusal olarak düşerler. Bu yüzden kupa için herkesi tebrik ediyorum. Başkanımız Tuncay Özilhan beni telefonla arayarak tebrik etti. Sayısını bilmediğim kadar kupa kazanmış biri olan Tuncay Özilhan’ın bu şampiyonluktan mutlu olduğunu düşünüyorum. Yolumuza çok çalışarak devam etmeliyiz."
Fenerbahçe Ülker’in başantrenörü Zeljko Obradovic ise şunları söyledi:
"Kazanmayı hak ettiler. Çok zorlu bir maçtı ve bazı kötü dakikalardan sonra rakibimiz öne geçti. Oyuncular çok heyecanlıydı ve sezonun en kötü hücum performansını sergiledik. İlk yarıda 5 sayıda gerideydik ama istatistik anlamında çok kötüydük. Topu iyi kullanamadık ve çok zor atışlar yaptık. İkinci yarıda biraz daha iyiydik ama çok atış kaçırdık. Maçın son iki dakikasına kadar da durum böyleydi. Hayati önem taşıyan noktalarda da skor üretemedik. Atış yüzdelerimize bakarsak da sezonun en kötü maçıydı. Oyuncularımı teşekkür ediyorum, ellerinden geleni yaptılar. Anadolu Efes ile 9 gün içinde beşinci maçımıza çıktık. Bu da kolay bir şey değil. Bir kez daha Anadolu Efes’i tebrik ediyorum."

FOTOĞRAF