Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, dünyada hızla yükselen organik tarım ürünleri trendinin Türkiye tarafından da dikkate alınarak organize tarım üretiminin arttırılması gerektiğini söyledi.

Organik tarım ürünlerinin dünyada hızla tercih edildiğinin altını çizen Serttaş, "Birçok markette organik ürünler için özel stantlar oluşturuldu. Bu stantlarda sadece organik ürünler etiketi bulunan markalar yer alabiliyor. Üretim şekli, hazırlanışı ile sağlığa oldukça faydalı olan bu ürünler, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da daha tercih edilen ürünler oldu. Sürekli olarak yeni pazarlar arayan girişimciler için organik ürün pazarı henüz keşfedilmemiş ya da tam manasıyla gelişmemiş bir pazar. Türk üretici eğer bu alanda profesyonel düşünür ve girişimlerini yenilikçi teknoloji ile buluşturursa bu alanı çok iyi değerlendirebilirler" dedi.

Bu anlamda Mersin’in öncü olabileceğini de sözlerine ekleyen Serttaş, "Eğer Mersin’de sadece organik tarım ürünlerinin bulunduğu bir OSB kurulur ise bu Mersin’in geleceğine damga vurur. Eğer dünyada hangi ürünlerin tercih edildiği bir istatistik ile çıkarılır ve bu ürünleri Mersin’de bulunan bir Organik Tarım OSB’de üretirsek bu ürünleri dünyanın dört bir yanına ihraç edebiliriz. Bu da hem Mersin’in kalkınmasına, istihdamına hem de ülkemizin cari açığının kapanmasına büyük katkı sağlar" diye konuştu.