Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.
Ali Babacan, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığı çerçevesinde, Bakü’de B20 Bölgesel Danışma Toplantısı’na ve resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi. Babacan Bakü temasları kapsamında ilk olarak Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret etti. Babacan, Haydar Aliyev’in mezarına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.
Haydar Aliyev’in mezarını ziyareti ardından, Şehitler Hıyabanı’na geçerek, şehit mezarlarına karanfil bırakan Babacan, Türk Şehitliği’ni de ziyaret ederek Türk Şehitliği’ndeki anıta da çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundu. Burada şehitlik anı defterini imzalayan Ali Babacan, defterine şunları yazdı:
”Aziz şehitlerimiz. Sizler ülkemizin yaşadığı en sıkıntılı yaşadığı günlerde kardeşleriniz için canlarınızı seve-seve feda ederek makamların en yücesine eriştiniz. Kardeş Azerbaycan’ın bağımsızlığı ve vatan topraklarının muhafazası için kahramanca mücadele eden sizler hür ve bağımsız Azerbaycan’da bir millet 2 devlet gerçeğinin en açık timsali oldunuz. Bu vesileyle Kafkas İslam Ordusu şehitleri başta olmak üzere Türkiye ve Azerbaycan’ın tüm şehitlerini her iki ülkenin bağımsızlık mücadelesinde canlarını esirgemeyen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz ruhlarınız şad olsun”
Babacan Bakü’ temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Artur Rasizade ve Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov görüşecek.
Ali Babacan daha sonra B20 Bölgesel Danışma Toplantısı’na katılacak.