Balıkesir’in Bandırma ilçesinin en işlek yollarından olan İnönü Caddesi aniden köpürtümeye başladı. Köpüren yol vatandaşları ve itfaiye ekiplerini şaşırttı.

İnönü Caddesi üzerindeki bir kanalizasyon kapağından fışkırmaya başlayan beyaz köpük bir kaç dakika içerisinde yolu kapladı. Vatandaşlar giderek büyüyen köpük birikintisine anlam veremezken, itfaiyeye durumu bildirdi. Olay yerine gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma İtfaiye Grup Amirliği ekipleri ve Büyükşehir zabıtası, köpüğün kanalizasyondan geldiğini tespit etti. Cadde üzerindeki köpüğü temizleyen ekipler olay yerinden ayrıldı.

İkinci kez köpürdü

İtfaiye ve zabıta ekiplerinin ayrılmasının ardından yaklaşık yarım saat sonra yine cadde köpük içinde kaldı. Aynı kanalizasyondan fışkırmaya başlayan köpükler bu kez trafik akışını da tehlikeye düşürdü. Köpükleri gören küçük çocuklar ise bir anda caddenin ortasına atlayarak köpüklerle oynamaya ve köpükleri birbirlerinin üzerlerine sürmeye başladı.

Zabıta ekiplerinin yeniden olay yerine gelmesi ile çocuklar hızla orada uzaklaştırıldı. Zabıta ve itfaiye ekipleri köpüğün çıktığı kanalizasyonun temizlenmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Yetkililer, köpüklerin kanalizasyona dökülen bir madde ya da temizlik ürününden kaynaklanabileceği üzerinde duruyor.