MUTANT VİRÜS UYARISI

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Çadır, Samsun nüfusunun gurbetçiler ve TEKNOFEST nedeniyle arttığını söyleyerek, mutant virüs uyarısı yaptı.

ACİLEN GELMELİ

Çadır, şehirde yaşanan yoğunluğun, toplu taşıma araçlarına da yansıdığını belirterek, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Önümüzde ki süreçte bu hastalık çok yoğun olarak ve ölümlerle bu kendini tekrar gösterecek. Toplu taşıma araçlarında acilen maske takma zorunluluğu yeniden gelmesi gerekiyor. Mutant virüs hızla yayılıyor. Samsun'da gurbetçiler ve TEKNOFEST nedeniyle yaşanan nüfus yoğunluğu ciddi oranda. Maske, mesafe ve hijyene çok dikkat edilmeli" dedi.

ÖMER FAYSAL ÇADIR UYARDI

Yaz ayı nedeniyle Kovid'ten korunmak için uygulanan tedbirlerin ortadan kalktığını ve insanların artık maske ve mesafeye dikkat etmediklerini kaydeden Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, mutant virüs uyarısı ile ilgili açıklamasında şöyle konuştu:

"Bu kadar serbest olmanın sıkıntıyı büyüteceğini söyledik. Varyant virüs şuan ivme kazanmış durumda ve hızla artıyor. Korunmak için aşı olunması, hatırlatıcı dozların yaptırılması gerekiyor. Toplu taşıma ve toplu yaşam yerlerinde maske zorunlu hale getirilmeli. Tehlikeli bir şey yok diye düşünülerek korkunç bir serbestlik yaşanıyor. Bu virüs hastalık ve ölümlerle yeniden kendini gösterecek. Samsun'da ayrıca TEKNOFEST yoğunluğu da olacak. Burada da maske, mesafe hijyene önem gösterilmeli. Mutant virüs grip olduğunu düşünerek ve pozitif çıkması durumunda yaşamının kısıtlanacağını düşünerek test yaptırmaya gitmeyenler nedeniyle artıyor."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.