GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Giresun'da 78 bin üreticiye 166 milyon lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacağını söyledi.

Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığınca 2014 yılı gelir desteği ödemelerinin yarından itibaren fındık üreticilerine ödenmeye başlanacağını anımsattı. 

6-13 Nisan tarihleri arasında yapılacak ödemelerden Giresun'da 78 bin üreticinin yararlanacağını vurgulayan Karan, "Üreticilerimize 166 milyon 208 bin 116 lira destek ödemesi yapılacak. Şimdiden üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Gelir desteği ödemelerinin fındık üreticisi için büyük önem arz ettiğini kaydeden Karan, "Geçen yıl yaşanan zirai don fındık üreticilerinin büyük mağduriyet yaşamasına neden oldu. Tarım sigortası yaptırmayan üreticilerimiz ekonomik olarak ciddi kayıplar yaşadı. Yeni hasat dönemi öncesi ekonomik sıkıntı yaşayan üreticilerimiz kara kara ne yapacağını düşünürken, bakanlığın gelir desteği ödemelerine başlayacağını açıklaması çiftçinin bir nevi imdadına yetişti. Üreticilerimiz destek ödemelerini alarak, hem bahçelerinde bahar dönemindeki zirai mücadelesini rahatlıkla gerçekleştirebilecek, hem de hasat için hazırlıklarını gönül rahatlığı ile yapabilecek" diye konuştu.

Karan, fındık üreticilerinin alan bazlı gelir desteği ödemesinin gelecek yıllarda da devam etmesini istediklerini sözlerine ekledi.