Çin’den dünyaya yayılan corona virüsünde bilanço giderek ağırlaşıyor. Çin ana karasında görülen vakalar azalırken, geçtiğimiz günlerde 109 kişi hayatını kaybetti. Böylece ülkede corona virüsüne bağlı ölümlerin sayısı 2 bin 345’e yükseldi. Küresel ölçekte ise can kaybı 2 bin 361 olarak tespit edildi.

KOMŞUDA DA GÖRÜLDÜ
Türkiye'nin sınır komşusu İran'dan peş peşe gelen corona virüs haberlerinin ardından sınırda korku yükseldi. İran'da, corona virüs nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden İran'a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı'nda bir dizi önlem alınmaya başlandı. Samsunlu vatandaşlar, Corono Virüsü ile ilgili endişeli olduklarını ve devletin gerekli önlemleri alacağına inandıklarını ifade etti.

BİZE DE ULAŞABİLİR
Batuhan ÖLMEZ: Takip ettiğim kadarıyla hızla yayılmaya devam eden bir virüs. Neredeyse Çin'i tamamen etkisi altına da almış durumda ve bu dünyayı da küresel olarak etkiliyor. Ne kadar önlem alınırsa alınsın artık hava yolu ile bile bulaşabilen bir virüs olduğu için ne yazık ki Türkiye'ye de ulaşacağını düşünüyorum. İnsanlar öncelikle kişisel önlemler alması gerekiyor, en önemlisi temizlik şart.

TEMZİLİK ÖNEMLİ 
Simten ENÖN: Corono virüsü ne yazık ki dünyanın ve Türkiye'nin gündemine oturdu. İran'da da virüs görülmüş ve ölümler söz konusu. Türkiye'de çeşitli önlemler alınıyor. Türk vatandaşı olarak bizlerin de temizliğimize önem göstermemiz lazım.

ÖNLEM ALMALIYIZ
İlhan ALKAN: Corono virüsü hakkında kesinlikle endişeliyiz. En basit örneği Çin'den gelen oyuncaklardan bile virüs bulaşabilir. Ülke olarak Çin'den hiç bir şey almamalıyız en azından virüs tamamen bitene kadar. Ardından herkes temiz ve kişisel bakımını yerine getirmeli.

KORKULARIMIZ VAR 
Ayşe ALKAN: Corono virüsü hakkında korkularımız var. Ülke olarak tüm önlemleri alıyoruz. Umarım Türkiye'ye virüs sıçramaz. Tabi bunun için ülkeye giriş çıkışlara da sınırlama getirilmeli. Hastanelerde Corono virüsü için özel alanlar yapılmalı. Aksi taktirde daha çok insana bulaşabilir.

UMARIM GELMEZ
Hafıza KOÇ: Corono virüsüne karşı insanların dikkatli olması lazım. Kalabalık ortamlara girildiği zaman, eve gidince mutlaka ellerimizi yıkamalıyız. Açıklamalara göre Türkiye'ye virüsün gelmemesi için tüm önlemler aşlınmış durumda. Umarım ülkemize gelmez, çünkü Çin'den gelen haberleri görüyoruz. Bir virüs bir çok insanın canına mal oldu. Endişeliyiz. Çünkü bu virüsün herhangi bir şekilde ilacı ya da iğnesi bulunamadı.

ÖNCELİĞİMİZ TEMİZLİK
Bilal KÖMPE: İran'a kadar yayılan virüs Türkiye'ye de gelebilir. Ülke olarak bir çok önlem alındığımız söyleniyor. Umarım alınmıştır. Türk halkı olarak biz de temizliğimize dikkat etmeliyiz. Bu sadece Corono virüsü için değil, genel hastalıklar için de önemli.

ETKİSİ BÜYÜK OLMAZ
Aslan ÇAKAL: İnşallah Türkiye'ye gelmez, eğer gelirse gerekli önlemleri de almamız gerekiyor. En önceliğimiz temizlik olmalı. Devlet de gerekli tedbirleri en başından alırsa büyük sorunlar yaşayacağımızı düşünmüyorum. Biz vatandaş olarak da temizliğe önem verirsek Çin'deki gibi bizde büyük bir etkisi olacağını düşünmüyorum.

ÜLKEYE ALMAMALIYIZ
Ferhat GÜN: Türkiye'ye gelmesini istemem. Corono virüsünün kötü yanı hala tedavi edici bir ilacının bulunamaması. En önemlisi yurt dışından gelenlerin ve sınır kapımızda yaşayan İranlıların ülkemize alınmaması ya da alınması halinde virüs ile ilgili deneylerden sağlam bir şekilde çıkması gerekir. 

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ 
Engin TUNA: İnsanlar olarak hijyene ve temizliğe özen göstermeliyiz. Ellerimizi bol bol yıkayıp, dezenfekte etmeliyiz. Ağrı Doğubeyazıt'ta bulunan sınır kapımızda da önlemler alınıyor. Çok iyi bir şey çünkü biz sınırlarımızda bu önlemi almasak bir kaç gün sonra bizim ülkemizde de Corono virüsü taşıyan insanlar ortaya çıkar.

UZAK DURMALIYIZ
Necati KILIÇ: İran'da da 5 kişi hayatını kaybetmiş ve 18 kişide de hastalık belirtileri gözlemlenmiş. Sınırımızda böyle haberler duymak tabi ki bizi tedirgin ediyor. Bizim de önlemlerimiz var. Biz de ülke olarak sınırlarımızda önlemler alıyoruz. Vatandaş olarak çevremizi temiz tutmalıyız, kalabalık yerlerden mümkün olduğunca uzak durmalıyız. 

İNAŞLLAH SIÇRAMAZ
Orhan GÜNER: Corono virüsü kapı komşumuz olan İran'a kadar sıçradı, tabi ki endişeliyiz. Ama devletimiz gerekli önlemleri aldığından dolayı hiç değilse biraz içimiz rahat. İnşallah virüs Türkiye'ye sıçramaz. Öncelikle herkese birer maske verilmeli ve ellerimizi yüzümüzü mümkün olduğunca sık ve bol su ile yıkamalıyız.