KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Kaymakamlık, Avcılar ve Atıcılar Derneği ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 bin rakımlı Yaralıgöz Dağı'nın belirli noktalarına sebze, saman, ekmek ve buğday konuldu.

Yemleme çalışmalarına katılan Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğada aç kalan, yiyecek bulamayan yaban hayvanlarının şehirlere indiğini söyledi.

Gökoğlu, yaban hayvanlarının özellikle soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorlandığını belirterek, "İlçe merkezinden topladığımız zerzevatlar, ekmekler, yem ve saman karışımlarından oluşan yemleme çalışması yaptık. Ormanda aç kalan hayvanların yerleşim merkezine inmemesi ve doğada korunaklı alanlarda beslenebilmeleri için bu tarz çalışmaların zaman zaman yapılması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bozkurt Avcılar Derneği Başkanı Ahmet Yücel de ayı, domuz, karaca, tavşan, tilki ve kanatlı yaban hayvanları için 6 çuval lahana, 2 çuval marul, 5 çuval saman, 50 ekmek ve 4 torba buğdayın doğaya bırakıldığını kaydederek, "Son zamanlarda ilçe merkezine kadar yaklaşan, yerleşim yerlerine inen yaban hayvanlarına bir nebze faydası olması için yemleme çalışması yaptık" ifadesini kullandı.