İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'te çeşitli suçlardan aranan ve kendisini yakalamak isteyen polis memuru Edem Ceylan'ı çatışmada tabanca ile yaralayan firari sanık Emre Karabacak, diğer suçlardan açılan davaların da birleştirilmesiyle 39 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İzmit Orduevi mevkiinde geçen mart ayında meydana gelen olayda Emre Karabacak kendisinden şüphelenerek durdurmak isteyen polislerle çatışmaya girdi. Emre Karabacak, polis memuru Edem Ceylan’ı silahla yaraladıktan sonra kaçmaya çalışırken vurularak etkisiz hale getirildi. Emre Karabacak tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.
İşlediği başka bir suçtan yargılandığı mahkemede tahliye karırı verilen Emre Karabacak, polis Edem Ceylan'ı yaralama suçu UYAP'a işlenmediği için yanlışlıkla cezaevinden salıverildi.
DOSYALAR BİRLEŞTİRİLDİ CEZA YAĞDI
Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde polis memuru Edem Ceylan'ı yaralama suçundan Emre Karabacak hakkında açılar dava, daha önce işlediği 7 suçtan açılan davalarla birleştirildi.
Bugünkü karar duruşmasına polis memurları Edem Ceylan ve Tolga Odacı ile firari sanık Emre Karabacak'ın avukatı katıldı. Savcının toplam 48 yıla kadar hapis cezası istediği Emre Karabacak hakkında 15 yılı polisi yaralamaktan olmak üzere, polis memurlarının görevine silah kullanarak engel olmak, ruhsatsız silah taşıma, sahte kimlik kullanma ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından toplam 39 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

FOTOĞRAFLI