Bölge üniversitesi olarak kurulan ve misyonuna uygun olarak 45 yılı geride bırakan üniversite, bireylerin ve toplumun yararına yenilikler kazandırmak için evrensel değerleri benimseyen, entelektüel titizlikle çalışan ülkemizin en güçlü araştırma ve öğretim kurumlarından biridir.

Adını Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma vapuru ile Samsun’a ayak bastığı “19 Mayıs 1919” tarihinden alan Ondokuz Mayıs Üniversitesinde, 19 fakülte, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 1 konservatuvar ve 24 uygulama araştırma merkezi bulunmaktadır.

Uluslararası Üniversite

 109 ülkeden gelen  uluslararası öğrencisiyle de OMÜ, uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Akademisyen Sayısıyla İlk Sıralarda

OMÜ, akademik ve idari birimleri, dalında uzman, deneyimli öğretim kadrosuyla öğrencilerine önlisans, lisans ve lisansüstü seviyelerinde eğitim-öğretim vermektedir. Üniversitenin 43279 öğrencisi, 2574 akademik personeli ve 3886 çalışanı bulunmaktadır.  

OMÜ, ödüllü güzide akademisyenlerini ve öğrencilerini tutkuları peşinde koşmaları, sorgulayan, soruşturan, sorumluluk alan, girişimci, yaratıcı, keşfeden  araştırmacılar olmaları ve en zorlu sorunları çözmeleri için disiplinlerarası bir yaklaşımla teşvik etmektedir.

En Özel Yerleşke

Yeşil doğası, göletleri ile eşsiz bir doğa manzarası sunan Merkez Kurupelit Yerleşkesine (8 bin 800 dönüm),  Karadeniz kıyısından ilerleyerek çıkıyor, tepeden mavi sonsuzluğu izliyorsunuz.  

Üniversitenin ayrıca şehir girişinde, deniz kenarında konuşlanmış Güzel Sanatlar Kampüsü, Çarşamba ilçesinde Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi bulunmaktadır. Bunlardan başka Üniversitenin diğer ilçelerde irili ufaklı 10 adet kampüsü daha vardır. 

Engelsiz üniversite

OMÜ engelsiz üniversite olma yolunda yoğun bir çalışma içindedir. Eğitim, öğretim ve yaşam alanlarının engelli öğrencilerin özelliklerine uygun hale getirilmesi üniversitenin öncelikli hizmet alanlarından biridir. Engelsiz Üniversite hedefi doğrultusunda yoğun çalışmalar yürüten Üniversitenin YÖK tarafından verilen 13 Turuncu bayrağı vardır. 

Öğrenci toplulukları

Öğrenci topluluklarını destekleyen üniversitemizde, kültür, sanat, spor, düşünce ve kariyer alanlarında faaliyetlerde bulunan 112 öğrenci topluluğu bulunmaktadır.

Web sitemiz üzerinden üniversitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizleri OMÜ dünyasını keşfetmeye davet ediyoruz.