Odunpazarı Belediyesi düzenlediği şölen ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ile kutladı.
Kutlamaya çocuklar başta olmak üzere, veliler, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve CHP Eskişehir Milletvekilli adayları da katıldı. Tören başlangıcında saygı duruşunda bulunulmasından sonra İstiklal Marşı’nın eş zamanı olarak işaret dilinde de okunması dikkatlerden kaçmadı.
Çeşitli etkinlikler arasında çocuklar ile vakit geçiren CHP Parti Meclisi Üyesi ve birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, verilen konser esnasında çocuklarla el ele tutuşarak dans etti. Çocuklar ile bir süre vakit geçiren, onları salıncakta sallayan CHP Parti Meclisi Üyesi ve birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, çocukların taleplerini dinleyerek, çocuklara iyi bir gelecek vaat eden çözümün CHP iktidarı olduğunu vurguladı.
Daha sonrasında açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 23 Nisan’ı çocuklara adayan tek devletin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu hatırlatarak, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan gençler ve çocuklar için yaptıklarını anlatmaya gerek yok. Türkiye demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Bunu yaşatmak hepimizin görevi ve boynunun borcudur. Bugün çocuklarımız için yaptıklarımız geleceğimiz için yaptıklarımızdır. Türkiye gelecekte yaşanabilir ve aydınlık bir hale gelecekse temelleri bugünden atılıyor” dedi.