Samsun'dan Türkiye'nin her bir köşesine, minik yüreklere, EĞİTİMİ, BİLMİ VE  KÜLTÜRÜ nakış nakış işleyerek, GELECEĞİN BÜYÜK ADAMLARINI yetiştirmede emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin Harvard'ı Armada Okulları, mükemmeliyetçi kimliği ve sınırsız eğitim anlayışıyla parmakla gösterilen eğitim kurumları arasında zirvedeki yerini kimseye kaptırmama yarışında velilerin ilk tercihleri arasındaki yerini aldı. 

Konuşmayı, dinlemeyi bilen, çalışmayı seven, saygı ve sevgi gibi değerleri kültürel ve sosyal hayatla birleştiren mükemmel öğrencileriyle Armada Okulları geleceğin büyük adamlarını yetiştirmeye kurulduğu ilk günden bu yana çoktan başlamış bile.

ZİRVE TIRMANIŞI 
2006 yılında özel bir dershanede başlayan arkadaşlıklarını yıllarca sürdürüp,  2011 yılında ise eğitimci, idareci ve yönetici kimlikleriyle hayata geçirdikleri özel dersanede birlikteliklerini kurdukları dostlukla pekiştiren ve bugün 2014 yılında Samsun'da hayata geçirdikleri ve şimdilik Samsun başta olmak üzere İstanbul'da da 2 okulla butik eğitimciliğin zirvesinde yer alan Samsun Özel Armada Anadolu Lisesi ile Ortaokulu'nun eğitimci kurucuları büyük bir şevkle yaptıkları işlerini kolay kolay bırakmayacaklar gibi görünüyor. 

KALİTELİ KADRO 
Samsun Armada Okulları Müdürü, Fizik Öğretmeni Serkan Batkal, Tarih Öğretmeni Mustafa Madenoğlu, Matemetik Öğretmeni Rasim Kök, Biyoloji Öğretmeni Fuat Aydın ve Fizik Öğretmeni Ahmet Özkan,  eğitimciliğin daha doğrusu butik eğitimin zirvesine çıkmış Armada Okulları'nda her biri yarının bilim adamlarını, siyasetçilerini ve eğitimcilerini yetiştirmede çabası içindeler. Okulun yöneticileri, çocukların Kübra ablası, Lise Müdür Yardımcısı Kübra Demircioğlu Alkan, Ortaokul Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten, öğrenci ve velilerin dilinden düşürmediği melek yüzlü idarecisi Görsev Türe, hümanist kişiğini idari yöneticilikle de esirgemeyen Ortaokul Müdür Yardımcısı Harun Fidan, yeni eğitim-öğretim sezonunda da önemli başarılara imza atacaklarını söyledi.

ONLAR YARIŞ ATI DEĞİL 
Samsun Özel Armada Okulları Müdürü Serkan Batkal, Samsun Gazetesi ve Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada, okullarının misyonunun öncelikle her bir öğrencinin mutlu bir birey olarak eğitim görmesini ve yine aynı şekilde mutlu bir birey olarak mezuniyetlerini sağlamak olduğunu söyledi. Batkal, öğrencilerin yarış atı olmadığını, onların da dinlenmeye, gezmeye ve uyumaya ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. 

BU OKUL ÇOK FARKLI
Armada Okulları'nın farklı olduğunu vurgulayan Batkal, "Neden Armada Okulları, diyecek olursak, ilk önce kurucular olarak öğretmen kimliğimizle yaklaşmamız ve bu ünvanı elimizden geldiğince layıkıyla öğrencilerimize ve velilerimize yansıtmamızdır. Armada Okulları bir butik okuldur. Butik eğitimcilik yapıyoruz. Butik eğitimde öğrecilerimize verdiğimiz artılar var. Öncelikle her 5 öğrenciye bir koç temin ediyoruz ve o çocuğumuzun a'dan z'ye her şeyi ile ilgileniyoruz. Bu böyle olunca da öğrencinin derslerdeki başarısı ve performansı da artıyor. Tabii geri dönüşümde başarı ve saygıyı da beraberinde getiriyor.  Armada Okulları'nın en büyük kazancı mutlu bireyler yetiştirmiş ve yetiştirmekte olduğudur. Saygılı, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmeye gayret ediyoruz. Çocuklarımıza daha iyi kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz. Eğitimdeki problemler nelerdir, biz öncelikle onları ortaya koyduk. O problemlerin çözümü doğrultusunda yürüdük ve yürümeye de devam ediyoruz. Öğrencilerimizin ilgiye çok daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz ve bir anne baba evladına nasıl ilgi gösteriyorsa, aynı ilgiyi ve şefkati öğrencilerimize gösteriyoruz ve bu böylede devam edecek'' dedi.

EN KIYMETLİ HAZİNE 
Özel Samsun Armada Ortaokulu Müdürü Görsev Türe ise, Armada ruhunu anlattı. Türe, ''Armada Okulları olarak gerek akademik, gerek sanatsal ve sportif faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren bir okul olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu yıl liselere giriş sınavında 50 öğrencimizden 45'i tercih yapmış ve 27'si sınavla öğrenci alan okullara yerleşmişlerdir. Bu başarımızdan da mutlu ve gururlu olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Değerli velilerimiz, fedakarlıklarla büyüttüğünüz en kıymetli hazinenizi bizlere güvenerek Armada Okulları'na emanet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizlerden neyi teslim aldığımızı çok iyi biliyoruz. Sizlerden kalbi, duyguları ve ruhu olan bir can aldığımızın farkındayız. Armada Okulları olarak hep bu bilinçle davrandık ve böyle davranmaya da devam edeceğiz. 2019-2020 eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Emir Dursun AKAR