Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) tarafından düzenlenen 11’inci Türk Halk Müziği Ses yarışmasında Kahraman Yakup Culha birinci oldu.
Altın Yunus Tesislerinde gerçekleştirilen ses yarışmasının finalinde, yarışmacılar türküleri ile birincilik için yarıştılar. 15 Finalistin yer aldığı finallerde ise birinciliği Kahraman Yakup Culha kazandı. Yarışmada Sinan Eren ikinci olurken Uğur Erdoğan üçüncü ve Büşra Batar da dördüncü oldu.
Katılımın oldukça yoğun olduğu final yarışmasına Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da katıldı. Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) Başkanı Mehmet Balkış, 2003 yılından itibaren Malatyalı sanatçılardan Fahri Kayahan, Udi Nevres, Sami Kasap, Hakkı Coşkun, Necati Coşkun, Zehra Bilir, Ufuk Erbaş, Selahattin Alpay, Belkıs Akkale, Bedri Karahan adına ve anısına ses yarışmaları ve konserler düzenlediklerini belirtti.
Balkış açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Anılan yarışma, etkinlik ve konserler vasıtasıyla hem kültürümüze sahip çıkma hem de yeni ses ve yüzlerin eğitim, kültür, sanat dallarında kendilerini ispat etmelerine fırsat verilmektedir. İşte MESD kurulduğu günden bu yana onlarca gencimizin yeteneğini keşfedip müzik alanında üniversite ya da konservatuvarlı olmasının yollarını açan geleneksel hale getirdiği ses yarışmalarından birisi olan on birincisini de bu amaçla 2015 için açmış, söz konusu yarışmanın finaline de de yüzümüzün akıyla gelmiş bulunmaktayız. Tüm yarışmacılarımıza başarılar dileriz“
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da belediye olarak sanata ve sanatçıya katkıda bulunduklarını belirterek, kısa sürede çeşitli müzik koroları oluşturduklarını ve bu koroların alt yapılarında ise Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği bünyesinde yetişen müzisyenlerden faydalandıklarını söyledi.
MESD’in düzenlediği 11. THM yarışmasında finalde jüri üyesi olarak TRT Sanatçısı, Derlemeci ve emekli İstanbul Üniversitesi Konservatuvar Öğretim Görevlisi Ufuk Erbaş, İnönü üniversitesi GSF Müzik bölümü akademisyenlerinden Orçun Akgün, Malatyalı bestekar sanatçı Mahmut Atabay ve Yasin Karaduman yer aldı.
Yarışma sonunda birinciye Cumhuriyet altını ve plaket, 2’inciye yarım altın ve plaket, 3’üncüye çeyrek altın ve plaket, 4’üncüye ise teşekkür belgesi verildi.