Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla Süphan Dağı’nda demokrasi ateşi yakıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla Adilcevaz ilçesinde bulunan 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na zirve tırmanışı öncesinde 63 dağcının katılımıyla Süphan Dağı’nın 2 bin 850 metresinde 15 Temmuz şehitleri anısına demokrasi ateşi yakıldı. Demokrasi ateşi yakılması etkinliklerine Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Arif Tusun, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, kamu kurum amirleri ve dağcılar katıldı. Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, demokrasi ateşini gelecek nesillere taşıyacaklarını ifade ederek, “15 Temmuz’un yıldönümünde ülkemizin 15 zirvesinden en yükseği olan, Doğu Anadolu’nun ve vatanın en güzel coğrafyasında bulunan Adilcevaz’daki Süphan Dağı’nda şehitlerimiz anısına demokrasi ateşini yaktık. Temennimiz odur ki Yüce Allah bir daha bizlere 15 Temmuz yaşatmasın. Ancak bu yıl ve bundan sonra da herkes bunu unutmayacak ve bu ateşi gelecek nesillere taşıyacak. 15 Temmuz akşamında vatan için toprağa düşen ve şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, “Şehitlerimiz anısına başlatmış olduğumuz yürüyüş sonrasında Süphan Dağı’nın 2 bin 850 metresinde bulunan kamp alanına geldik. Allah kısmet ederse bu geceyi burada geçirip daha sonra Süphan Dağı’na zirve tırmanışı yapacağız. 15 Temmuz’da ülkemizin hain ellere bırakmayan şehitlerimiz anısına burada demokrasi ateşini yaktık. Şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

Demokrasi ateşinin yakılmasının ardından geceyi kamp alanında geçirecek olan dağcılar, daha sonra Süphan Dağı’na zirve tırmanışı yaparak burada 15 Temmuz şehitlerini anacak.