KONYA'nın Yunak İlçesi'nde oturan Muhammet Yalçınöz, yaklaşık 5 ay önce satın aldığı otomobilin, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zırhlı makam aracı olduğunu ve gözü gibi baktığını söyledi.
Hac ve umre organizasyonu düzenleyen Muhammet Yalçınöz, 5 ay önce zırhlı bir otomobil satın aldı. Otomobilin, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kullandığı zırhlı makam aracı olduğunu belirten Yalçınöz, şunları söyledi:
"Mercedes marka makam aracı 1992 yılından Almanya'dan özel zırhlı olarak sipariş edilip Cumhurbaşkanlığı makam aracı olarak Türkiye'ye getirilmiş. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın ölümüyle, Kültür Bakanlığı'na geçmiş. Oradan da ihaleyle bir kişiye satılmış. Ben aracın üçüncü sahibiyim."
Otomobilin orjinalliğinin bozulmamış olduğunu belirten Yalçınöz, aracın bir çok özelliği bulunduğunu belirterek şöyle dedi:
"Orijinal araç telefonu, yol bilgisayarı, zırhıyla dimdik ayakta. Şu an 125 bin kilometrede olan araç orijinal boyası ve kilometresiyle kazasız bir araç. Aracı alma nedenim ise Özal’ın şahsi kişiliği ve memleket sevdalısı bir devlet adamına olan hayranlığımdandır. O yüzden manevi değeri olduğu için araca gözüm gibi bakıyorum."

FOTOĞRAFLI