Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği (UVGD) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), gençlik projeleri destekleme programı çevresinde Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 59 gazi, üniversiteli ve liseli öğrencilerle bir araya geldi.

Eskişehir’de bir otelde gerçekleşen “Tarihi Yazanlar İle Okuyanlar Bir Arada” projesi amacının, harekata katılan gazileri öğrencilerle buluşturarak bu konuda farkındalık oluşturmak olduğu belirtildi. Düzenlenen programa Eskişehir Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, GSB Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, GSB Proje Koordinatör Genel Müdür Muhammet Ecevit Carti, UVGD Genel Başkanı Rahim Türk, Eskişehir İl Başkanı Şahin Kılınç ve Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 59 gazi katıldı.

“81 ilde 273 Gençlik merkezleri hizmet veriyor”

Programda protokol konuşması yapan GSB Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, gençlere yönelik böyle bir proje yürütüldüğünden dolayı UVGD yetkililerine teşekkür etti. Topoğlu, “GSB her zaman Türkiye’nin her yere gençlere yönelik faaliyetlere destek oluyor. 81 ilde 273 tane gençlik merkezimiz var ve bunlarda gençlerimize hizmet veriliyor. Bu merkezlerde gençlerimiz için her türlü fayda sağlanıyor. GSB’nın tüm faaliyetleri ücretsizdir. Yeter ki siz gençlerimiz katılsın. Ülkemiz için faydalı insan olmak için kendilerini yetiştirsin. Bugün burada Kıbrıs gazilerimizi ve bu gençlerimizin bir araya gelmesi de gençlerimiz için yakından tarihi okuması ve anlaması sağlayacaktır” dedi.

UVGD Genel Başkanı Rahim Türk ise, programa katıldıkları için Kıbrıs gazilerine ve öğrencilere teşekkür ederek gençlere yönelik faaliyetleri devam ettireceğini ifade etti.

Ardından programda Eskişehir Ticaret Odası Ortaokulu öğrencileri tarafından bir tiyatro gösterim yapıldı.

Daha sonra “Tarihi yazanlar ile okuyanlar bir arada” projesi kapsamında lise öğrencileri arasında düzenlenen makale, röportaj ve üniversite öğrenciler arasında da düzenlenen kısa film yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

Son olarak program, akşam yemeği ve toplu fotoğraf çekimi ile sora erdi.