İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Ağrı’da 4 askerin yaralandığı saldırıyı yapanların etkisiz hale getirildiğini belirterek, bu tür saldırıları şiddetle kınadığını kaydetti.
AK Parti Erzurum milletvekili adayları il binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, AK Parti Erzurum Milletvekili adayları İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Abdurrahim Fırat ve Zafer Tarıkdaroğlu, İlçe belediye başkanları, il başkanları ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, zorlu bir yoldan geçerek milletvekili adaylarını belirlediklerini ve başarılı çalışmalar sonucunda bu seçimi en iyi şekilde geçireceklerini söyledi. Yeşilyurt, her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimlerde de geleneğin bozulmadığını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilk seçim mitingini 25 Nisan’da Erzurum’da yapacağını duyurdu.
TERÖRİSTLERDE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
İl başkanının konuşmasının ardından milletvekili adayları adına da konuşma yapan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, “Bugün üzücü bir haber aldık. Ağrı Diyadin’de çıkan silahlı çatışma sonucu 1’i üsteğmen 3’ü uzman çavuş olmak üzere 4 jandarmamız yaralanmıştır. Onlara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun dileklerimi bütün millete iletiyorum. İnşallah kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar. Tabi bu saldırıyı düzenleyen teröristlerde etkisiz hale getirilmiş onunla ilgili resmi açıklamayı devletimizin resmi birimleri yapacaktır” dedi.
Çok kutlu bir yolculuğa çıktıklarını ifade eden Efkan Ala, milletin iradesinin tecelli edeceği sandığın bir kere daha milletin önüne geleceğini ve millet iradesi orada kime yetki verirse memleketi o yöneteceğini söyledi. Ala, “Bunu çok sistematik olarak başaran bir ülkenin mensubu olmaktan da büyük bir gurur duyuyorum. Bakınız etrafınıza arkadaşlar bunu başaramamış olmaktan dolayı yanı başımızdaki kardeşlerimizin ülkeleri iç savaşların ateşiyle yanıyor. Sandık deyip geçmemek lazım orada durmak lazım. Sandığı gözümüz gibi korumak gerekiyor. Onun için bugün köylere inip işte bu çatışmada ondan dolayı çıkmış. İnsanların iradesini ipotek altına almaya çalışan ve bunu silahla yapan terör örgütü oda bilmeli ki sandığa yapılan her saldırı, millet iradesine yapılmış bir saldırıdır ve devletin görevi de bunu garanti altına almaktır buraya dokundurmamaktır. Sadece kayıt dışı müdahalelerle efendim çeşitli engellerle millet iradesinin baskı altına alınacağını hesap edenler her zaman yanılmışlardır. Çünkü onun önünde duracak bir güç yoktur. O bakımdan hazır sandık geliyor. Kim ne söyleyecekse hür iradesiyle hangi tercihte bulacaksa hür iradesiyle o sandıkta tercihini yapacak ve bu sandığa aday olarak gelenlere, sandığı bir merci olarak tanıyanlar da bunu saygıyla selamlayacak ve gereğini yapacaktır. O bakımdan bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz ve derhal herkesin aklını başına alması çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.