Muş Belediyesinin en büyük projelerinden olan altyapı projesi kapsamında Karşıyaka Mahallesi’nde 7 bin 500 tonluk yeni bir su deposunun yapımına başlandı.

Kentin içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatlarının yenilenmesi için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Altyapı projesi kapsamında mevcut su depolarının yenilenmesinin yanı sıra yeni su deposu da yapılıyor. Muratpaşa Mahallesi’ndeki su deposunda büyük bir ilerleme kat eden ekipler, Karşıyaka Mahallesi’nde yeni yapılacak olan deponun da temelini kazmaya başladı. 7 bin 500 ton kapasite ile yapılacak olan yeni depo, Muş’un en büyük içme suyu deposu olma özelliğini taşıyor. Şehrin içme suyu konusunda ana kaynak görevi görecek olan deponun kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Feyat Asya, Karşıyaka Mahallesi’nde su deposu için açılan temelde incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Asya, projenin bir an önce hayata geçirilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusunda talimatlar verdi.

Altyapı projesi hakkında genel bilgi veren Başkan Feyat Asya, “İlimizin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesi için başlattığımız çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kentin 14 bölgesinde şu an döşeme çalışmaları yapılıyor. Bunun yanı sıra Muratpaşa ve Kültür Mahallesi’ndeki mevcut su depolarımızın kapasitelerini büyüterek yeniliyoruz. Aynı şekilde proje kapsamında Karşıyaka Mahallesi’nde 7 bin 500 ton kapasiteli yeni bir depo kuruyoruz. Ekipler yeni deponun temel kazısını sürdürüyorlar. Bu sezon içerisinde bu depoların yapımını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

Kazı çalışmalarından dolayı sıkıntılı bir sürece girdiklerini kaydeden Başkan Asya, “Cadde ve sokaklarımızın hemen hemen tamamında döşeme çalışmaları yapılıyor. Bu süreçte bazı zorluklarla karşılaşabiliriz. Her ne kadar belediye olarak yaşanan sıkıntıları halkımıza yansıtmamak için özel bir çaba sarf etsek de, bazen güç sınırları aşılabiliyor. Özellikle İstasyon Caddesi’ndeki kazı çalışmalarından dolayı trafik aksaklığı gibi toz, duman gibi sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Çalışmalar süresince zabıta ekiplerimiz, trafik ekipleri ile birlikte koordineli çalışarak vatandaşlarımızın mağdur olmamasını sağlıyor. Aynı şekilde itfaiye ekiplerimiz de her akşam trafiği aksatmayacak şekilde çalışma yapılan kısımda yıkama ve sulama yapıyor. Buna rağmen bazen istenmeyen olaylar yaşanabiliyor. Bunun için halkımızın duyarlılığına ihtiyacımız var. Çünkü gerçekten zor ve süreç isteyen bir projeye el atmış bulunmaktayız. Allah’ın izniyle bu zorlukların karşılığını çalışmalarımızın tamamlanması ile alacağız. Dolayısıyla halkımızın anlayışına sığınıyoruz. Onların desteği ile bu şehrin imarını ve inşasını layıkıyla yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.