Yerel seçimlerin 2018'e çekileceği iddiasıyla ilgili konuşan Ak Parti Teşkilattan Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, böyle bir durumun, şu anda gündemlerinde  olmadığını bildirdi.

  Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali  Yıldırım'ın, seçimlerin zamanında yapılacağını birçok platformda dile getirdiğini  hatırlatan Ataş, son yapılan Anayasa değişikliğiyle yerel seçimlerin 2019 Mart  ayında, parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de 2019 Kasım ayında  yapılmasıyla ilgili anayasaya madde konulduğunu vurguladı.  Ataş, Türkiye'nin şartlarının değişmesi veya Türkiye Büyük Millet  Meclisine (TBMM) seçimlerin tarihlerinin değişmesine ilişkin bir teklif, öneri  gelmesi durumunda, konunun TBMM'de değerlendirileceğini bildirdi. Ataş, "Bunun  kararını verecek merci parlamentodur. Biz tek başımıza 'Tarihi şuraya alırız, şu  tarihte yaparız.' gibi bir düşünce eğilimi içinde değiliz. Parti olarak hem Genel  Başkanımızın hem de Başbakanımızın açıkladığı beyanlara baktığımız zaman, bizim  2019 yılında yapılacak tarihlerden önce bir seçim tarihimiz yok." dedi.

SIKINTILI SÜREÇ YAŞADIK

 AK Parti'de kongre sürecine ilişkin il başkanlarıyla istişarelerin  sürdüğüne değinen Ataş, 81 ildeki il başkanlarıyla değerlendirmelerin  yapıldığını, ancak ikinci kez istişare etme ihtiyacı olan yerler bulunduğunu  belirtti.İl başkanlarıyla değerlendirmelerin ardından 4 ilde yapılacak  kongrelerde, aday olmayacağını açıklayan isimler olduğunu aktaran Ataş, bunların  Yozgat, Uşak, karaman ve Bursa olduğuna işaret etti. Söz konusu il başkanlarının,  istişareler sonucu, kendilerinin de istekleri doğrultusunda bu kararı aldıklarını  söyledi. Ataş, son 2 yılda zor bir sürecin yaşandığına dikkati çekti.

 Ataş, seçimler, referandum, kongreler ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün  (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, "Sıkıntılı bir süreç yaşadık,  tabiri caizse kafamızı kaldırmaya fırsatımız olmadı. Bu zor zamanda, zor  şartlarda görev yapan tüm teşkilat mensuplarımızı, il, ilçe başkanlarımızı, kadın  ve gençlik kollarımıza, herkese teşekkür ediyorum." dedi.   Bu süreçte olgunluk göstererek, kongrede aday olmayacaklarını  açıklayan teşkilatların olduğuna işaret eden Ataş, "Yeni bir bayrak, nöbet  değişimi, yeni bir heyecan, taze kanla geleceğe yürümenin, 2019'u karşılamanın  doğru bir anlayış ve tavır olduğunu düşünüyorum. Bu fedakarlığı gösterip, bayrak,  nöbet değişimini işimizi zorlaştırmadan, kolaylaştıran tüm arkadaşlarımıza  teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

 Ataş, hiç kimseyi dışlamak, ötekileştirmek gibi bir tutumları  olmadığını belirterek, şunları kaydetti:  "Her görüşten insana ihtiyacımız var. 'Ben bugün bu makamdayım,  buradan gidersem de Allah'a ısmarladık, bir daha da dönmem.' anlayışı bizde hakim  olmaz. İl başkanlarımız da kamuoyuna yaptıkları açıklamada bunu açıkça beyan  ettiler. Bu olgunlukları için dört il başkanımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki  süreçte belki bu tür değişimler yaşayacağız, göreceğiz. Partimizin ve ülkemizin  geleceği için bunlara ihtiyaç var. Bu anlayışla teşkilat mensuplarımızın bizleri  değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Hep istişareye önem veren yapıyla bu  yolculuğumuzu sürdürüyoruz."