Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden 60 kişilik öğrenci grubu, 2 ders için ormanda uygulama gezisi yaptı.
Yardımcı Doç. Dr. Şemsettin Kulaç ve Öğretim Görevlisi Tarkan Ural sorumluluğunda “Silvikültür Tekniği” ve “Orman Transport Tekniği” dersleri kapsamında Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Aladağ ve Gölyaka Orman İşletme Müdürlüklerinde yapılan uygulama gezisi gerçekleştirdi.
Uygulama gezisinin ilk gününde Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü Aladağ Orman İşletme Şefliğinde ışık-boşaltma kesimi, bakım kesimi, tohumlama kesimi ve sıklık bakımı yapılan bölmeler gezilerek buralarda yapılan uygulamalar anlatıldı. Daha sonra damgalama ve kesim tekniği tatbikatı yapılarak temsili olarak bakım bölmesinde üretilen emvallerin sürütme, depoya nakli, depoda satışa hazırlama ve satış sonrası işlemleri Alabarda Orman İşletme Şefliği Ortakıraç deposunda anlatıldı.
Uygulama gezisinin ikinci gününde ise Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü Gölyaka Orman İşletme Şefliğinde kayın ağaç türünde doğal gençleştirme ve sıklık bakımı yapılan bölmeler gezilerek yapılan uygulamalar hakkında bilgilendirmeler sonrası uygulama gezisi sona erdi.