Aydın Ticaret İl Müdürlüğü’nce geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalarda 134 tüketici sorununun çözüldüğü belirtildi.
Aydın Ticaret İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikayetlerinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.
Aydın’da geçen Nisan ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 30 adet olarak gerçekleşti. Bu şikayetlerin 21’i çeşitli bankacılık hizmetleri ve 9’u ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 4’ü cep telefonu, 3’ü mobilya ve birer adet televizyon ve güneş enerjisi sisteminden oluştu. İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığınca Nisan ayı içinde 09. Nisan 2015 ve 22 Nisan 2015 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 113’ü tüketici lehine, 6’sı tüketici aleyhine ve 3’ü bilirkişi ataması olmak üzere toplam 122 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı.
Ticaret İl Müdürlüğü görevlilerince; 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Aydın’ın Efeler, İncirliova, Germencik ve Kuşadası ilçelerinde 7 işyerinde 19 üründe denetim yapıldı.