Nerede kullanacağını öğrenmek isteyen seçmenler secmen.ysk.gov.tr adresini ziyaret ederek sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar...

Nerede oy kullanacağım? Referandum süreci yaklaştıkça halkın da nerede oy kullanacağını nasıl öğreneceği merak edilmeye başlandı. Referandum 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek ve bunun öncesinde hangi vatandaşın hangi okulda ve sandıkta oy kullanacağı sorgulanıyor. 55 milyonun üzerinde seçmenin sandığa gideceği referandum oylamasında nerede hangi sandıkta oy kullanacağını merak eden vatandaşlar için YSK.gov.tr veya e-devlet üzerinden seçmen sorgulama işlemi gerçekleştirilebilecek

Gelişen teknoloji ile birlikte artık birçok işlemi internet üzerinden birkaç bilgi ile kısa sürede yapabilmekteyiz. Sandık sorgulama işlemi de bunlardan birisidir. Yüksek Seçim Kurulu ve E-Devlet sistemi üzerinden gerekli bilgileri girerek sandık sorgulama işlemi yapabilirsiniz. YSK, yaptığı duyuruda sandık bilgilerinin 14 Mart’tan sonra internet ortamında yayınlanacağını belirtmişti. Siz de aşağıdaki linke tıklayarak sandık sorgulama işleminizi kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

YSK SANDIK SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

16 Nisan tarihinde gerçekleşecek referandum öncesi bazı illerde sürecin erken biteceğine dair uyarılarda bulunuldu. Doğu illerinde güneşin daha erken batıyor olması dolayısıyla böyle alınan karar, birçok il için geçerli olacak. 

Türkiye'nin doğusunda yer alan bazı illerde oy kullanma işlemi 16.00 itibariye sona erecek. Seçmenler, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00-16.00, diğer illerde ise 08.00-17.00 saatlerinde sandık başına gidecek. 

Genel seçimlerde, oy kullanacak olan kişilere nerede ve ne zaman oy kullanacağının yazdığı seçmen kâğıdı gönderilmektedir. Bu işlem genelde seçimden 21 gün önce yapılmaya başlanır. Seçmen kâğıdını alamayan seçmenler, YSK’nın sitesinde “Nerede Oy Kullanacağım” bölümünden nerede oy kullanacağı ile ilgili bilgilerin yazılı olduğu seçmen kağıdını temin edebilirler. (milliyet)