Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen çarşı meydanı ile çiçekçiler çarşısı, yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başladı.

Bünyesinde 140 yıllık belediye binasını da barındıran meydan ile çiçekçiler çarşısının açılışını esnaflarla birlikte yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın can damarı olan çarşıdaki fiziki alanların büyük ölçüde restore edildiğini vurgulayarak, sıranın çalışma esaslarının düzenlenmesine geldiğini söyledi. Bursa’nın marka değerine katkı sağlayacak düzenlemelerin toplam 1.2 milyon TL’ye mal olduğunu belirten Başkan Altepe, içerisinde 140 yıllık belediye binası da bulunan geniş bir alanda sürdürülen çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye’de en çok ziyaret edilen bölgelerin başında Bursa Kapalı Çarşı’nın geldiğini ve çarşının her gün milyonlarca kişiye ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Altepe, şehrin marka algısını daha da üst seviyelere çekebilmek için buraya özel önem verdiklerini ifade etti. Göreve gelir gelmez bu yönde çalışmalara başladıklarını ve Tuz Pazarı ile Okçular Çarşısı’nı peşi sıra yenilediklerini söyleyen Başkan Altepe, yaptıkları çalışmalar sonrasında Kayhan Bölgesi’nin tamamen ayağa kaldırıldığını ifade etti. Daha sonra Ulu Cami ile Tahtakale bölgelerine el attıklarını, Cumhuriyet Caddesi’nde sil baştan düzenleme çalışmaları yaptıklarını, Tuz Han, Geyve Han, Eskişehir Han ve Kütahya Han’ın bir biri ardına yeniden işlevsellendirildiğini kaydeden Başkan Altepe, çarşıda restore edilecek son yapılar olan İvazpaşa ile Yorgancılar çarşısındaki çalışmaların ise sürdüğünü hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri çalışmalarla koyulan hedefe adım adım ilerlediklerini ve çarşı bölgesinin değerini her geçen gün artırdıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa ne kadar büyürse büyüsün, şehrin merkezi çarşı, Ulu Cami ve hanlar bölgemizdir. Onun için biz diyoruz ki çarşı canlanırsa şehir canlanır. Çarşı çökerse, şehir çöker. Onun için çarşılarımızı canlı tutacağız. Bu yönde adımlarımızı kararlılıkla ve bilinçle atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz” dedi.

Başkan Altepe, konuşmasında, fiziki yenileme çalışmaları tamamlanan çarşıda sıranın çalışma esaslarının düzenlenmesine geldiğini vurguladı. Bu yönde Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği ile tam bir koordinasyon içerisinde çalıştıklarını ve standartların belirlenmesi, belirlenen standartların yönetmelik çerçevesinde ele alınması konusunda müzakereleri sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, “Buradaki esnaf kardeşlerimizin her açıdan örnek olması gerekiyor. Bursa, ahilik anlayışını lafta değil özde yaşaması gereken bir şehir. Günümüz ihtiyaçlarını en kaliteli şekilde karşılayan şehir olmalıyız. Koyacağımız kuralları ne kadar uygularsak, o kadar ileriye gideceğiz. Onun için bu yatırımlar yapılıyor” diye konuştu.

Bursa Çiçekçiler Odası Başkanı Ertan Tanırman da yaptığı konuşmada, oda olarak yaptıkları talebi kırmayarak çarşılarını yenileyen Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol mensupları yenilenen çarşı meydanı ile çiçekçiler çarşısını hizmete aldı. Başkan Altepe, dükkanları tek tek gezerek ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletti.