Ordulu 28 yaşındaki Elçin Özge Cörüt, yaklaşık 2 ay önce kurduğu serada annesiyle istiridye mantarı üreterek geçimini sağlıyor. 

BABASINDAN KALAN BAHÇEDE...
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Cörüt, bir süre İstanbul'daki ablasının yanında farklı sektörlerde çalıştıktan sonra memleketine döndü. Tarım alanında kendi işini kurmak için araştırma yapan Cörüt, Gülyalı İlçesi'nde babasından kalan fındık bahçesinin bir bölümünde istiridye mantarı yetiştirmeye karar verdi.

KİLOSU 5-10 LİRA ARASINDA
Annesi Ayla Cörüt'ün de desteğini alan genç girişimci, kurduğu 128 metrekarelik serada yaklaşık 2 ay önce üretime başladı. Cörüt, son yıllarda ilginin giderek arttığı ve pazarlama sıkıntısı bulunmayan istiridye mantarının kilosunu 5-10 liradan il merkezi ve ilçelerdeki pazarlara satıyor.

Elçin Özge Cörüt, çocuk yaşlarında kurduğu çiftçilik hayalini gerçekleştirebildiği için mutlu olduğunu söyledi.
Yaklaşık 8 yıl önce vefat eden babasından fındık bahçesi kaldığını dile getiren Cörüt, ancak çok verimli olmaması ve fiyatlar nedeniyle alternatif ürünlere yöneldiklerini belirtti.

30 BİN LİRA HİBE ALACAK
İkinci serayı kurmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çiftçi Projesi'ne yaptığı başvurunun kabul edildiğini bildiren Cörüt, bu kapsamda 30 bin lira hibe alacağını kaydetti.