TOKAT (AA) - Tokat'ta, aralarında Ulu Cami ve Kabe-i Mescid Camisi'nin de bulunduğu 4 camide 43 kişi itikafa girdi.

İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itikafın kişisel ibadetlerden olması ve mescitlerde yapılması yönüyle dikkati çeken bir ibadet olduğunu söyledi.

İtikafa giren vatandaşların kendilerini sadece Allah'a ibadetle meşgul ettiğini belirten Tan, "Tefekkürde Allah, zikirde Allah var. Dini dersler yapıyorlar, kitaplar takip ediyorlar. Allah'ın kapısında, kapının kendilerine açılmasını bekler gibi bekleyip, bağışlanma diliyorlar. Allah'tan isteyecekleri ne varsa özel olarak isteyebiliyorlar" dedi.

Vatandaşların Ulu Cami, Kabe-i Mescid Camisi, Dokuztaşlar Camisi ve Fidanlık Camisi'nde itikafa girdiğini ifade eden Ünal Tan, "Ulu Camimiz, kendi teşkilatlarıyla abdest alma yerleri yakın ve düzgün olması nedeniyle bu sene itikafa giren kişilerin ağırlıklı olarak kaldığı bir camimiz oldu. Burada 7 kişi itikafta bulunuyor. Esnaflar kalıyor, izin alan memurlar kalıyor. Dokuztaşlar Camisi'nde her sene mutat kalan bir amcamız vardı, o devam ediyor. Kabe-i Mescid Camisi küçük olmasına rağmen özelliği nedeniyle tercih edilen bir cami. Camilerimizde bu sene toplamda 43 kişi itikafa girdi."