Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak verdi.

İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümü öğretim üyesi Yard.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu ise son yaşanan depremin ardından yaptığı açıklamada "En son depremlerin çoğu karada meydana gelen depremler. Depremler eğer Gökova Körfezi'nden doğuya doğru kayarsa, yani Muğla'ya doğru giderse bu depremlerin büyüklüğü de artar." şeklinde konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre saat 10:43'de meydana gelen deprem 5.1 büyüklüğünde gerçekleşirken merkezüssü Pınarlıbelen olan deprem yerin 1.6 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD)  ise depremin büyüklüğünü 4.9, derinliğini ise 9.09 kilometre olarak açıkladı.

BODRUM BEŞİK GİBİ SALLANIYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesi, 21 Temmuz'da meydana gelen 6,5  büyüklüğündeki depremin ardından sallanmaya devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Muğla'nın Bodrum ilçesinde  saat 04.46'dan bu yana 3,1 ila 4,9 büyüklüklerinde 7 deprem meydana geldi. Bodrum  merkezli olmak üzere bölgede saat 04.46'da 4,4, saat 05.02'de 3,1, saat 08.46'da  3,1, saat 10.42'de 4,9, saat 10.46'da 3,4, saat 10.53'de 3,4, saat 11.04'de 3  büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi.

MUĞLA'YA DOĞRU GİDERSE DEPREMLERİN BÜYÜKLÜĞÜ ARTAR'

İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümü öğretim üyesi Yard.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu Bodrum'da meydana gelen son depremlerin ne anlama geldiğini açıkladı. Gündoğdu açıklamasında "Bu depremler artçı sarsıntı değil, o bölgedeki çeşitli faylardaki kırılmalardan meydana geliyor. En son depremlerin çoğu karada meydana gelen depremler. Depremler eğer Gökova Körfezi'nden doğuya doğru kayarsa, yani Muğla'ya doğru giderse bu depremlerin büyüklüğü de artar. 2004'te de en fazla 5.4 büyüklüğünde 3-4 deprem hemen hemen aynı yerlerde olmuştu." ifadelerini kullandı.

Depremlerin Ege Bölgesi'nde devam edeceğini belirten  Gündoğdu ayrıca "bu depremlerin hepsinin bir düzeni var, hiç biri sürpriz değil" dedi.

ŞAŞIRTAN DEPREM HARİTALARI

Kandilli Rasathanesi'nin deprem haritasındaki ayrıntı ise dikkat çekti. Bodrum ve civarında Temmuz ayında olan deprem yoğunluğu ile Ağustos ayının ilk haftasında meydana gelen depremlerin yoğunluğu şaşırttı.

İşte o deprem haritaları:,

Kaynak.Milliyet