Sivasspor Hollanda kampı sonrası, yeni sezon hazırlıklarına tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla yeniden başladı.
Teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana izinli olan Da Costa, sakatlığı süren Ahmet Aras ve milli takımda bulunan Cihan Özkara katılmadı. Hollanda kampında sakatlanan Batuhan Karadeniz ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Beşiktaş’tan 1 yıllığına kiralanan İbrahim Toraman takımla birlikte gerçekleştirilen çalışmalara katıldı. Yaklaşım 1,5 saat süren antrenmanda futbolcular düz koşu, top sürme ve pas çalışması yaptı.
Hollanda kampının iyi bir atmosferde geçtiğini söyleyen teknik direktör Roberto Carlos, "Hazırlık maçlarımızı oynadık. İstanbul Başakşehir maçını beğenmedim, o maç fazla hoşuma gitmedi. Ama onun haricinde bütün arkadaşlarımız oynama fırsatı buldular. Kendilerini takıma gösterme ve ilk 11’de yerlerini almak için fırsatlarını değerlendirdiler. Önemli olan bu güzel atmosferi sezon sonuna kadar devam ettirmek" dedi.
"AS VE YEDEK DİYE BİR KAVRAMIM YOK"
Sivasspor’un düzenlendiği Cumhuriyet Kupası’nın takımı görmek için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Carlos, "Ben çok fazla as kelimesini kullanmayı sevmiyorum çünkü hak edenler oynayacaktır. Biz sadece arkadaşlarımız arasından en iyi 11’i seçmeye çalışacağız. Yoksa hiçbir zaman as ve yedek gibi bir kavram düşünmüyorum. Her zaman hak eden içindir bu ama tabii yapacağımız turnuvada 11’i seçmek için arkadaşlarımızı görmek faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.
"DÜZENİMİZİ SAĞLAYIP LİGE HAZIR HALE GELECEĞİZ"
Roberto Carlos, Serdar Özkan’ın adaptasyon süreci yaşadığını belirterek, şunları söyledi:
"Da Costa’nın son durumu ile ilgili bir bilgi alacağız. Batuhan’ın bir sakatlığı var. O yüzden antrenmanımıza katılmıyor. Zaten bu konular ile ilgili yönetimimizle görüşeceğiz. Net kararlar almak için Serdar’ın durumunu değerlendireceğiz. Kendisi buraya adaptasyonunu sağlayabilecek mi, sağlayacak mı? Serdar Özkan ile de görüşeceğiz ve artık yavaş yavaş tam olarak düzenimizi sağlayıp lige hazır duruma geleceğiz."
"TORAMAN ÇOK ÖNEMLİ BİR OYUNCU"
Beşiktaş’tan transfer edilen İbrahim Toraman’ın çok önemli bir oyuncu olduğunu ifade eden Roberto Carlos, "Bazı oyuncular vardır ki, onlarla ilgili çok fazla bir şey söylemeye gerek olmaz. İbrahim Toraman da onlardan bir tanesi. Gerçekten Türk futbolunda çok iyi işlere imza atmış, çok deneyimli, çok kaliteli ve gerçekten üst seviye bir oyuncu. kendisiyle beraber burada çalışmaktan çok mutluyum" şeklinde konuştu.