Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde Tokatlılar Gecesi'ne katıldı.

"ONBEŞLİLER" RABİA SELAMIYLA KARŞILADI

Erdoğan'ı törene gelişi sırasında Kurtuluş Savaşı dönemi Osmanlı askeri kıyafeti giymiş gençler karşıladı. Tokat''tan savaşa katılan "Onbeşlileri" temsil eden ve koridor oluşturan gençler Erdoğan'a "Rabia" selamı verdi. Erdoğan da gençleri aynı şekilde selamladı.

Daha sonra büyük bir kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde referandum ve 'evet' kampanyası yürüten Türk siyasetçilere yasaklar getiren Almanya vardı.

Almanya tarafından alınan küstah karara çok sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zannediyorlar ki Erdoğan Almanya'ya gelecekti. Ben istersem gelirim. Ve kapıdan da sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım." diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Suriye'den ülkemize saldıran, Gaziantep'te, Ankara'da, İstanbul'da masum insanları kanına giren DEAŞ'lı canileri sınır bölgelerimizden tamamen temizledik. 15 Temmuz gecesi 249 vatan evladını şehit eden, 2 bin 193 insanımızı yaralayan FETÖ'cü hainlere de aynı şekilde döktükleri kanın hesabını hukuk içinde soruyoruz. İşte şimdi davalar görülmeye başlandı. İfadeler, itiraflar ortaya çıkan yeni görüntüler, ihanetin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gösteriyor. Kendi silah arkadaşlarını nasıl katlettiklerini, ekmeğini yedikleri bu millete nasıl silah sıktıklarını sizler de görüyorsunuz. Türkiye tarihinde böyle bir alçaklık yaşanmadı. Bu topraklar, kendi sapkın inançları için bu derece gözü dönen, bu kadar çukurlaşan bir örgüte şahit olmadı. Burada şunu bir kez daha iyi ifade etmek istiyorum FETÖ ile mücadele Türkiye Cumhuriyeti Devletinin son yıllarda verdiği en zor, en çetin ve en hayati mücadeledir."

"HESABINI SORMAZSAK O ŞEHİTLER BİZDEN HESABINI SORAR"

"Hain sürüsünü devletimizden, toplumumuzdan söküp atmadan asla durmayacağız. Sen F-16'larla milletimi bombalayacaksın. Bunlara karşı biz bir şey yapmayacak mıyız? Hesabını sormayacak mıyız? Bunların hesabını sormazsak o şüheda, o şehitler hesabını bizden sorar. Biz sorumluluk makamındayız. 16 Nisan hemen ardından parlamentoda çünkü biliyorsunuz anayasa değişikliği gerektiren bir konu. Meclis'te görüşülüp idam kararı çıktığı anda bunu ben onaylarım."

"Bu kardeşlerimizin hesabını aramaz, soruşturmazsak bu hesabı veremeyiz. Hep Fatiha'ları okurken 'Maliki yevmiddin' diyoruz değil mi? Nedir o? Hesap gününün sahibi. O gün biz bu hesabı veremeyiz. O yüzden üzerimize düşen görevi yapacağız gerisi Allah kerim. Bütün bu mücadele bu ülkenin refahı, barışı, kardeşliği içindir. Tokat tavrını milli iradeden, demokrasiden yana koydu. Her zaman yanımızda oldu. Rabbim sizlerden razı olsun. Allah muhabbetimizi, dava arkadaşlığımızı daim eylesin."

"MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR"

"Ülkemizin ekonomide, demokraside, milli iradeye sahip çıkmada gösterdiği başarılar yıllardır yabancı güçler tarafından sömürülen ülkeler için umut oluyor. Savunma sanayi ve büyük yatırımlardaki başarılarımızın yakından takip edildiğini görüyoruz. Unutmayın, meyve veren ağaç taşlanır derler. Ah kardeşlerim ah. Düşünün ya, şu Boğaz'ın altından Marmaraygeçti. 3 yılda Marmaray'dan geçen insan sayısı 200 milyonu buldu. Bakın 4 dakikada, 5 dakikada Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya. Ne çileler çekiyorduk biz o köprünün üzerinden geçerken. Her şeye başvurulduğu halde çile, çile, çile. Bir Marmaray bütün olayı halletti. Arabanla mı geçeceksin? Avrasya Tüneli'ni yaptık"

"ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA AVRUPA'NIN BİR ÇOK ÜLKESİNDEN İLERDEYİZ"

"Lafla peynir gemisi yürümüyor. Bunların dikili taşı var mı? Türkiye'nin başarı hikayesi, mazlumlara ilham kaynağı olması birilerini de ciddi şekilde rahatsız ediyor. Ortadoğu'ya, Afrika'ya baktıklarında sadece altını, elması görenler, kaynakları sömürmek için kardeşi kardeşe kırdıranlar ülkemizin duruşunu kendileri için tehdit olarak görüyor. Yıllardır Avrupaülkeleri Türkiye'ye demokrasi ve insan hakları karnesi düzenliyor. Ülkemizin AB üyeliğini olmadık bahanalerle erteliyorlar. Yarım asırdır bizi oyalıyorlar. Demokraside işte 15 Temmuz'da olduğu gibi darbecileri hezimete uğratmış, desten yazmış bir ülke. Özgürlükler konusunda birçok Avrupa ülkesinden fersah fersah ilerdeyiz. Yatırımlar noktasında, Osmangazi Köprüsü, gel İzmit'i dolaş çile mi çile. Ama şimdi hemen Dilovası'nın oradan gir, karşı taraftan 3-4 dakikada Yalova'dan çık, İznik, Bursa. Ne günlere geldik değil mi? Bu yapılanlarda huzur, refah, saadet var mı? Bunlar kim için? Benim milletim için"

"FERHAT GİBİ DAĞLARI DELDİK VE ŞİRİN'E KAVUŞTUK"

"Bütün mesele bu inceliği kavramak. 16 Nisan çok önemli. 16 Nisan bir reform. Yönetimde, sistemde bir reform. Yoksa rejim değişikliği diye bir şey söz konusu değil. Hızlı tren hatları, otoyollar, havalimanları. Geldiğimizde 25 havalimanı vardı, şimdi 55. Nereden nereye geldi. Dağları deldik dağları, Ferhat gibi dağları deldik. Ve Şirin'e kavuştuk. Biz Ferhat olduk, millet Şirin. Cumhuriyet tarihinde görülmedik kadar tünel açtık. Açmaya devam ediyoruz. Biz bu sürecin iyi niyetli olmadığını gayet iyi biliyoruz. Sorun kriterlerde değil, Türkiye'ye yönelik bakış açısı. Son 2 gündür yaşanan hadiseler bu tavrın en açık örneğidir. Türk siyasilere kiralayacak kamusal alanları yokmuş"

"İSTERSEM GELİRİM VE DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIRIM"

"Bütün bu olayların nedeni meğerse bu teröristmiş. Bu adam terörist, gazeteci değil ve Alman yönetimi ne yazık ki, benim bakanlarımı böyle bir teröristle aynı teraziye oturtuyor. Sıkıntı burada. Ondan sonra da benim Başbakanıma 'Bu kadar sert davranılmaması lazım' diyor. Ben Nazizmin Almanya'da bittiğini zannediyordum, meğerse halen devam ediyormuş. Açık ortada. Eğer demokrasiye inanıyorsan benim bakanım, hem bakanınla görüşecek, hem salon toplantısı yapacak. Neden rahatsız oluyorsun? Baktık ki Hollanda da aynı şekilde açıklama yapmış, vah zavallı vah. Bunlar kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar. Zannediyorlar ki Erdoğan Almanya'ya gelecekti. Ben istersem gelirim. Ve kapıdan da sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım"

Kaynak: Haberler.com