DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliği ile bedensel ve zihinsel engelli gençlerin istihdamı ve sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması amacıyla uygulamaya konulan, "Kusursuz Kafe"nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Kent Park alanında yapımı tamamlanan kafenin açılışında yaptığı konuşmada, işletmenin isminden de anlaşıldığı gibi kusursuz olduğunu söyledi.

Kafeteryanın kusur aramayıp mutlu olmayı seçenlerin uğrak yeri olacağını belirten Ayva, "Herkesin mutlu olacağı bir yer olacak inşallah. Çünkü burada hizmet eden arkadaşlarımız kimseye etiket oldukları için değil, insan oldukları için hizmet etmekten mutlu oluyor, onları mutlu etmekten mutlu oluyor. Engelli arkadaşlarımız burada çok şey öğrendi, inşallah bundan sonra öğrendiklerini hizmete dönüştürüp, misafirlerimize sunacak." dedi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da Düzce Belediyesi tarafından engelliler için yapılan yatırımlara dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Umarım bugün burada Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu hizmet, diğer belediyelere de örnek teşkil edecektir. Şimdi daha büyük ve daha kucaklayıcı bir projeyi hizmete açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise 10 aydır 42 engelli genci burada çalıştırmak için eğitim verdiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Düzce'de bulunan bin 750 engelli çocuğumuz içerisinden 10 aydan beri yaklaşık 42 çocuğumuzu eğitiyoruz. Burada 'bu işletmeyi yürütebilsinler, yönetebilsinler' diye. Buranın bir yöneticisi olacak engelli çocuklarımızın içerisinden, garsonları olacak, aşçıları olacak, bulaşıkçıları olacak, kasiyeri olacak, temizleyen olacak, bahçe düzeniyle ilgilenen olacak. Biz Düzce Belediyesi olarak, engelli çocuklarımız da böyle işletmeleri işletebilir, onlar hayatın içerisinde sadece engellilere yönelik değil engelsiz vatandaşlarımıza da hizmet edebilir, düşüncesiyle hareket ederek bu projeyi gerçekleştirdik. Onlar bizim meleklerimiz."

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kafede çalışacak engelli gençlerle birlikte protokol üyeleri tarafından kesildi.

Açılışa, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.