Karabük Üniversitesi (KBÜ) Simurg Takımı, tasarladıkları insansız hava aracıyla (İHA) ABD’de gerçekleştirilen "19. Dünya Üniversiteler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışması"nda 41’inci oldu.
Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Amerikan Uzay ve Havacılık Enstitüsü (AIAA) tarafından Cessna Uçak Firması ve Raytheon Füze sistemleri sponsorluğunda her yıl düzenlenen ve dünyanın her yerinden üniversite öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen 19. İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmasına Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet H. Ertaş akademik danışmanlığında Simurg Team ekibi katıldı
6-12 Nisan 2015 tarihleri arasında ABD’nin Arizona eyaleti Tuscon vilayetinde final yarışlarına katılan Karabük Üniversitesi ekibi, finalde 3 aşamayı da başarı ile tamamlayarak 23 ekipten biri oldu. Bütün kategorilerin değerlendirildiği genel puanlamada Karabük Üniversitesi dünya 41.’si oldu.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, mühendislik uygulamaları teorinin pratiğe dönüştüğü üniversitelerde daha fazla başarı getirdiğini belirterek, “Bu yarışmaya katılmış olmak öğrencilerimize büyük bir tecrübe kazandırmıştır. Simurg Team ekibi, Karabük Üniversitesi’ni en güzel şekilde temsil ederek ve güzel bir başarı ile dönmüşlerdir. Üniversitemizin ilk defa katıldığı bu yarışmada dünya 41.’si olarak dereceye giren, aracın yapımında hem bedeni hem beyni ile emeği geçen Simurg Team ekibini kutluyor, takımımıza teşekkür ederek başarılarının devamını diliyorum” dedi.