Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Kent Konseyi Yabancılar Gönüllü Çalışma grubuna ve yine yabancılardan oluşan Glee Club adlı oluşumuna ,Zeka oyunların projelerine sundukları katkılardan dolayı teşekkür belgesi ile çam fidanı hediye etti.
Didim’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan tüm okullarda yürütülen “Zeka Oyunları” projesine katkı sunan Didim Kent Konseyi Yabancılar Gönüllü Çalışma grubuna ve yine yabancılardan oluşan Glee Club adlı oluşumuna Didim Kaymakamı İskender Yönden, teşekkür belgesi ile çam fidanı hediye etti. Didim Kent konseyi Başkanı Osman Ayyıldız başkanlığından Didim Kent Konseyi Yabancılar Gönüllü Çalışma grubu üyeleri ile Glee Club adlı oluşumu üyeleri Kaymakam Yönden’i ziyaret edip verdikleri katkılarla ilgili bilgiler verdi.
Ziyarette konuşan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Yabancılar Gönüllü Çalışma grubu ve Glee Club adlı oluşum üyelerinin bir çok etkinlik yaptığını belirterek “Bu yıl İlçe Milli eğitim Müdürlüğü farklı bir projeye imza atarak çocukları madde bağımlılığından kurtarmak ve boş zamanlarını değerlendirmek için zeka oyunları projesi başlattı. Bu projeye bütçe anlamında destek olması amacıyla Yabacılar Gönüllü Çalışma grubu ve Glee Club adlı oluşum üyeleri Son yaptıkları iki günlük tiyatro etkinliğinden elde ettikleri geliri, proje için bağışta bulundular. Bu projenin diğer ayağını da aileleri oluşturuyor. Bu da proje ciddi katkı sağlayacaktır.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut ise Projenin genel anlamda yürütülen bir proje olduğunu yürüyen bir projeye destek oldukları için yabancılara teşekkür ederken “Kaymakam bey’in öncülüğünden hayırseverlerin katkılarıyla bu proje yürüyor. Yabancıların katkısıyla bu proje devam edecek ve İl Genelinde de yayılması noktasında çalışmalar sürüyor.” dedi.
Didim Kaymakamı İskender Yönden ise Yabancı vatandaşların bulunduğu yerde sosyal anlamda etkinlik yapması ve bu tür projelere destek olmasının güzel olduğunu ifade ederek “Aynı zamanda yaşadığı yere sahip çıkma anlamına gelir. Çocuklar için yapılan bu proje de ailelere de yer verildi. “Yarınlar için yarın sizdeyiz” projesi de bu etkinlikte aileleri de kapsıyor.” dedi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Yönden ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yabancılar Gönüllü Çalışma grubuna ve Glee Club adlı oluşuma teşekkür belgesi verdi. Kaymakam Yönden bundan sonra plaket yerine çam fidanı dağıtacaklarını belirterek 2 adet çam fidanı hediye etti.