Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının köklü sorunlara çözümlerin getirildiği bir dönem olması temennisinde bulundu.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 18 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Eğitim sezonu öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, "2017-2018 eğitim-öğretim yılı, öğrencilerimiz için yeni bir heyecanın başlangıcı, öğretmenlerimiz için yeni fedakarlıklar dönemi, milletimiz içinse geleceğe yönelik daha büyük adımlar atabilme hedefiyle başlıyor" dedi.

18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmenin Pazartesi ders başı yapacağını kaydeden Yıldırım, “Ülkemizi ve içinde yaşadığımız coğrafyayı birçok yönüyle sıkıntıya sokan terörün ve darbe girişimiyle başlayan 15 Temmuz işgal hareketinin olumsuz yansımalarını yaşamaya devam ettiğimiz bir dönemde, yeni eğitim-öğretim yılı, millî şuurun artırılmasına katkı sağlamalıdır” ifadelerine yer verdi.

Yıldırım, “Darbe girişimi sonrası ülkenin toparlanması ve geleceğin şekillenmesi anlamında birçok alanda adımların atılması, eğitimde de iyileştirici hedefler içeren değişim iradesinin ortaya konulması umut verici olmakla birlikte, hala yapılması gereken pek çok iş, çözülmesi gereken sorunlar bulunmaktadır. İyi bir müfredatla başarı sağlayacağımız iyi bir eğitim sistemini hayata geçirmek, doğrudan istiklal ve istikbalimizle ilgilidir. Sahici bir istikbal, kendi gerçeklerimize uygun okullarda öğreteceğimiz bilgiyle, çocuklarımıza kazandıracağımız davranışla ve değerlerimizi yaşatmakla mümkündür. Köklü sorunlara köklü çözümlerin getirilmesi gereken bir dönemin eşiğindeyiz. Bakanlığının bu kritik dönemlerde her anlamda sürdürülebilir politikalar benimsemesi, belirleyeceği politikalar öncesinde eğitimin paydaşlarıyla istişare etmesi, eğitimin sorunlarının çözümü için çok önemlidir. Eğitim konusundaki başlıca sorunlardan biri olan 100 bine yakın öğretmen ihtiyacı, atama bekleyen 300 bin öğretmen adayının varlığı, insan kaynaklarının yerli yerinde kullanılmasın engelleyen alışkanlıklar, uzun vadeli planlama gerektiren önemli hususlardır. Bunun yanında başta öğretmenler olmak üzere, eğitim çalışanlarının kronikleşmiş sorunlarının çözümünün en az öğretmen ihtiyacının karşılanması kadar zorunlu olduğu açıktır" dedi.