Ömür AVCI/ TRABZON, () - TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şota Arveladze, 1-1 berabere kalarak Avrupa’ya veda ettikleri Rabotnicki maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, elendikleri için üzgün olduklarını, ancak ortaya konulan oyunu görünce doğru yolda olduklarını anladığını söyledi.
Maç sonu açıklamalarda bulunan Şota Arveladze, "Üzgünüm tabi. Bu kadar pozisyona rağmen ikinci golü atamadık. Maçın bütününe bakarsan tek tek performansları konuşmak doğru değil. Fazla pozisyon vermedik, kontraatak çıkan takıma karşı 1-2 pozisyon verdik. Bayağı pozisyona girdik. Daha fazlasını istiyordum tabii. 10 kişi kalınca rakip oyun yavaşladı. Üzgünüm, ama futbolcuları tebrik etmek istiyorum. Bu dönemde 120 dakikayı çıkartmak kolay değil. Hazırlık döneminin henüz başı ve birkaç kişi ilk maçlarını oynadılar bu sezon. Takımın daha çabuk oynamasını, santrforların biraz daha aktif olmasını isterdim. Ama bu daha başlangıç. Doğru yoldayız diye düşünüyorum. Çabuk değiştirmek mümkün olmuyor her şeyi. Gol atmak gerekiyor tabii. Rakibi tebrik etmek lazım. 10 kişi kalmalarına rağmen mücadele ettiler ve buradan tur atlamış olarak ayrılıyorlar" dedi.
Taraftara teşekkür etmek istediğini belirten Şota Arveladze, sözlerini şöyle sürdürdü: "Taraftara çok teşekkür etmek istiyorum. Biraz sabır lazım. Futbolculara biraz daha güven gelsin, birbirini tanısınlar. M’Bia’yı Cavanda’yı herkes gördü. Genç oyuncular oynadılar. Bir yoldayız. Bu yol kolay bir yol değil. Her şey bizim elimizde."
GOL BİR KİŞİNİN HATASI DEĞİL
Şota Arveladze, 'Onur’a maçın başında büyük sevgi gösterisi vardı, ancak kaderin cilvesi son dakikada hatalı bir gol yedi' sorusunu şöyle yanıtladı: "Bir kişinin hatası değil, herkesin hatası. Kaç kişi gol atamadı. Atsaydı o zaman. Onur ilk sahada, en sonda Cardozo, kenarda da ben varım. Benim de hatam. Gidişata bakıyorum, görüşüm o ki, doğru yoldayız. Bugün bu sezon şampiyonluk mücadelesi vereceğimize daha fazla inandım. Net bir tarih istiyorsanız, 15 Ağustos’ta benim takımım hazır olacak. İlk üç maçta göstereceğiz bunu. Seyirci bizim yanımızda olsun ki, futbolcular kendisini yalnız hissetmesin. Kimse bize kolay bir şey vermez, zorla alırız."
Gürcü teknik adam, transfer edilen oyuncuların kendi listesinde olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine de, "Kesinlikle listede olan oyuncular. Real Madrid Messi’yi alabiliyor mu? Bazen sen oyuncuyu beğenirsin, oyuncu gelmez. Öyle var birkaç kişi. Her şeyi yaptık ama kendisi bir sebepten dolayı gelmedi,. Bizi tercih etmedi. Kaleci benim istediğim kaleciydi. Stoper bizim listemizdeydi" dedi.
GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR
Şota Arveladze, soyunma odasında oyuncularına yaptığı konuşmayı da anlatarak, "İnanılmaz coşkulu bir sezon bekliyor bizi. İnanılmaz güzel günler bekliyor bizi. Kafanızı kaldırın, birbirinize hesap sormayın, yardımcı olun’ dedim. Net konuştuğun zaman herkes kafasını kaldırdı. Üzülecek tabii ki oyuncu. Turu geçemedik diye mutlu olamayız. Doğru oynadığımızı görüyorsak ne mutlu bize. Biz bu camiayı mutlu ederiz" ifadesini kullandı.
ANGELOVSKİ: OYUNCULARIMIN KARŞISINDA SAYGIYLA EĞİLİYORUM
Rabotnicki Teknik Direktörü Igor Angelovski, "Dünkü basın toplantımızda sonuna kadar mücadele edeceğimizi söylemiştim. Bugün de gördünüz, gücümüzün son damlasına kadar mücadele ettik. Çok mutluyum. Böyle bir takımın antrenörü olduğum için gurur duyuyorum. Oyuncularımın karşısında saygıyla eğiliyorum. Büyük bir tarihi geleneği olan Trabzonspor’u yenmek çok güzeldi ve bunun için çok mutluyum. Maç sonunda Trabzonspor taraftarlarının oyuncularımı alkışlaması gerçekten tebrik edilecek bir davranış. Seyirciye yürekten teşekkür ederim. Makedonya futbolunun böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı. Makedonya’ya sesleniyorum; bu galibiyeti kutlayın, eğlenin" diye konuştu.