Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), FETÖ terör örgütünün hain darbe girişiminin yıldönümünde kurum binasını, 15 Temmuz Destanı’nı anlatan dev afişler ve bayraklarla donattı.

Dün, ildeki STK temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirilen orak basın açıklamasının ardından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından tasarlanan 5 Bin adet afiş bastırılarak, ETSO, Erzurum Ticaret Borası (ETB), Oltu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ile Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (PTSO) tarafından il merkezi ve ilçelerdeki işyerlerine dağıtıldı.

ETSO ayrıca, üzerinde, “Destan Yürekle Yazılır, demokrasimize, vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize teşekkür ederiz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz” yazılı afişten 18 metre boyunda iki adet yaptırarak Oda binasının her iki cephesine astı. Üzerinde, TOBB, ETSO, ETB, OTSO ve PTSO logoları yer alan dev afişler ildeki 15 Temmuz etkinlikleri süresince asılı kalacak.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Türk Milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesinin, 15 Temmuz hain darbe girişimini başarısızlığa uğrattığını belirterek, “Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir cesaretle direnen, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve cunta heveslileri karşısındaki dik duruş sergileyen bütün siyasilerimizi, onların kahpe kurşunlarına vücutlarını siper eden asker, polis ve sivil herkese gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

Türk Milletinin, ülkesi için can veren şehitlerini ve kahraman gazilerini daima şükranla anacağını kaydeden Başkan Yücelik, “Milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah’ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk. Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.