Yoğurt mayalamakta zorlanıyorsanız ve bir türlü kıvamını tutturamıyorsanız vereceğimiz basit ve etkili yöntemle damak tadınıza uygun bir şekilde yoğurt mayalayabilirsiniz. İşte yoğurt nasıl mayalanır sorusuna sizler için araştırdığımız yöntem…

Yoğurt sağlığımız açısından oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği probiyotik miktarı yüzünden bağırsaklardaki yararlı bakterilerin çoğalmasına yardımcı olur. Yoğurt hem kemik sağlığı hem de bağırsak sağlığı açısından vücudumuza çok yönlü faydalar sağlar.

Birazdan vereceğimiz ilginç ve bir okadar da etkili yöntemle yoğurt nasıl mayalanır sorusuna cevap bulabileceksiniz.

İşte çam kozalağı ile yoğurt mayalama

Yapılan araştırmalara göre, çam kozalağı ile mayalanmış yoğurdun diğer yoğurtlara benzemediği ortaya çıkmıştır. Yoğurt çam kozalağı ile mayalandığında ekşimediği, içerisinde yer alan enzimlerin iki katına çıktığı söylenmektedir.

Malzemeler

5kg süt

2 adet açmamış yeşil çam kozalağı

1 yemek kaşığı yoğurt (daha iyi mayalanması için)

Yapılışı:

5 litrelik süt için 2-3 adet yeşil, henüz açmamış çam kozalağı ve bir yemek kaşığı yoğurdu maya olarak kullanın. 5 litre sütü kaynatın, serçe parmağınızı yakmayacak kadar ılındığında çam kozalakları ve bir kaşık yoğurdu tencereye koyun. Tencereyi bir örtü ile sarın ve 6 saat bekletin. Yoğurdu ertesi gün tüketebilirsiniz.

Çam kozalağı ile yapılan bu yoğurdunuz buz dolabında muhafaza edilmesi durumunda 15 gün bozulmamakta, ekşimemektedir. İlk kaşıktan son kaşığa kadar aynı tatta tüketebileceğiniz harika bir evde yoğurt yapma yöntemidir. Afiyet olsun

Kaynak:Milliyet